Brasilianska företag att öka IT spendera i år

Om den allmänna ekonomiska miljön hjälper och konsekvenserna av händelser som VM och presidentval är positiv, kommer brasilianska organisationer att öka sina teknikinvesteringar som andel av intäkterna.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Enligt en årlig undersökning om företagens IT-användning av brasilianska handelshögskola Fundação Getúlio Vargas (FGV), brasilianska företag investerat i genomsnitt 7,5 procent av sina intäkter i teknik under 2013 – detta är en liten höjning i förhållande till 2012, då investeringen satt vid 7,2 procent.

Men tyder studien också att om de olika stora evenemang som äger rum i Brasilien i år har en positiv inverkan på verksamheten, bör teknologi spenderar nå 8 procent 2014.

Även om detta kan verka som en stor ökning lokalt, är det inte mycket jämfört med IT spendera på annat håll: enligt samma rapport, den genomsnittliga teknologi spenderar i procent av intäkterna i USA 2013 var 12 procent och i Europa, cirka 15 procent.

Den FGV forskning tillade att spenderar kunde verifieras en betydande variation i IT i olika industri vertikaler i Brasilien: medan återförsäljare investerade 3,3 procent i teknik i procent av intäkterna, företag inom tillverkningsindustrin satte 4,6 procent mot den.

Några 2300 medelstora och stora organisationer tillfrågade av FGV för undersökningen – Detta motsvarar cirka 68 procent av alla av de största företagen i Brasilien.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst