BPM osäkra roll för att modernisera gamla program

Kan Business Process Management (BPM) spela en roll i arv modernisering ansträngningar?

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

Det är en debatt punkt tas upp av SearchSOA James Denman, som fick blandade reaktioner på denna fråga.

På pro sida, Erik Marks, grundare och VD för AgilePath, säger att “BPM och företag modernisering” är relaterade. “, Säger Utmaningarna i att modernisera gamla program kommer främst från det faktum att” affärsprocessen flödet är hårdkodad och tätt kopplade med andra aspekter av den gamla koden. Tricket är hur man abstrakt affärsprocesser från hårdkodade sidan och BPM gör det möjligt, vilket gör att du kan BPM att underförstådda eller hårdkodade affärsprocesser arbetsflöde. “Scott MAnge, vice vd för affärslösningar vid BP Logix Inc., säger bara göra det: “bara få processerna på nätet så snabbt som möjligt, och sedan använda de verktyg som finns inbyggda i BPM för att förbättra dem när du går längs.

På con sida, William Ulrich, vd för GTS, Inc., ser “mycket litet samband mellan BPM och tillämpning modernisering. Kartläggningen mellan verksamhetsarkitektur och IT-arkitektur är mångfacetterat och affärsprocesser spelar en relativt liten roll i det.” Affärsmöjligheter ta fram och centrum, säger han. “Verksamheten arkitektur och dataarkitektur relation bygger på vad som görs i verksamheten, inte hur.

Båda sidor i detta argument är rätt, som Attachmate Ronald Nunan säger – att notera att det är hög lager och lägre lager BPM verktyg – det är lägre skikt BPM teknik som behövs i ansökan moderniseringsarbete.

“De människor som avslöjar gamla program som tjänster måste verkligen förstå äldre program bakom tjänsten. Detta är sant eftersom äldre härledda tjänster är inte riktigt fri från beroenden från andra delar av äldre program. För att tillåta dessa tjänster att vara användbar, men säker, är en enkel låg nivå BPM verktyg en perfekt lösning. Det är genom denna första lagret av BPM att icke-arv indoktrinerade utvecklare och användare kan konsumera och fritt använda de tjänster som kommer från gamla program. ”

Bara för att hålla saker i perspektiv, minns vad Max Pucher sade i ett inlägg för ett par år tillbaka: i slutändan handlar det om tillhandahållande av tjänster till kunden av verksamheten – som bör vara fri från tron ​​på system, vilket i slutändan kommer att vara uppblåst och brister.

Agility är en mänsklig egenskap och inte ett system funktionalitet “, säger han.” Vad hindrar dagens organisationer från att vara vig? Nej, inte programvara men småsinta motstånd mot verklig innovation inom IT. SOA används för att sälja stora programvaru stackar och smidiga BPM löften “marionett-on-a-string anställda”. Agility kommer bara från chefer vara villig att förnya teknik och ge sina anställda genom att göra sig av med stela affärsprocesser och tvångs som hinder för BPM, CRM och ECM silos.

(Foto: Wikipedia).

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär