Box VD avslöjar IPO planer för 2014

Box är redo att gå allmänheten så snart som nästa år, följer i fotspåren av andra nyligen och framgångsrika Wall Street debuterar för företag mjukvaruföretag.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

Företagets grundare och VD Aaron Levie berättade Bloomberg i en intervju att Box syftar till att förklara en börsintroduktion 2014. Han antydde att 2013 var fortfarande en möjlighet, men han beskrev det som ett “long shot.”

Levie tillade att Box “måste gå allmänheten” som företagsledare har inte för avsikt att förvärvas av en större konkurrent, kanske som Google eller Microsoft.

Förväntningarna på Box kan hög med tanke på att företaget tech märken har gjort ganska bra med sina börsintroduktioner under det senaste året. Det mest anmärkningsvärda exemplet är utan tvekan Arbetsdag, som gick allmänheten, på New York-börsen i oktober.

Den Software-as-a-Service provider debuterade på $ 28 per aktie -, redan högre än tidigare förväntningar, – att stänga, den första dagen på ungefär $ 50 per aktie. Idag var stängningskursen fortfarande håller stadigt på $ 50,95 per aktie.

Men tvärtom, debuterar med mer konsumentinriktade varumärken som Facebook och Zynga var långt mindre trevliga.

En annan IPO tillkännagivande att många analytiker sannolikt väntar på att höra mer om skulle vara från en av Box största konkurrenter i molnet lagringsutrymme: Dropbox.

Det skulle vara en särskilt intressant utveckling att titta på med tanke på att Dropbox är mer konsumentinriktade, men det tjänar ett antal företag samt.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär