Box touts europeiska kunder och tillväxt

Online fildelning och moln content management tjänste Box pracka sin tillväxt i Europa, säger att det nu har tusentals betalande europeiska företagskunder.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Plattformen, som används av 150.000 företag och 15 miljoner användare över hela världen för att hantera och samarbeta på innehåll, sysselsätter nu 40 personer i London och planerar att tillsätta chefer i Paris och München för att tjäna en växande kundbas i Frankrike och Tyskland.

Företaget är också ute efter att öppna sin tionde uppgifter nav i Dublin. Nätverket endpoint blir en del av Box data-överföring, Accelerator Network, som använder patentsökta teknik för att dirigera trafik och ge företag och företagskunder med snabbare filöverföringar.

Box meddelade också ett avtal med franska energibolaget Schnieder Electric som kommer att se sin tjänst rullas ut till 50.000 globalt distribuerade anställda under de närmaste tre åren. Affären är en av Box största implementationer hittills, och följer en månad pilot Box med 2200 användare i IT-avdelning över 57 länder och 2.000 företagsanvändare.

Förutom Schneider Electric meddelade Box behandlar flera andra europeiska företag, inklusive Hopkins Architects, Mondi förpackningsföretaget och videoutrustning distributören Right.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar