Box.net höja stora runda, Sharepoint fortsätter att styra världen

Som Sharepoint chefen Jeff Teper stolt deklarerade på stora scenen av konferensen Sharepoint 2011 förra veckan i Irvine Kalifornien, om Sharepoint var en fristående fast det skulle vara i topp 50 globala IT-företag.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

Omfattningen av händelsen var enormt: över sju tusen människor från hela världen samlades för en vecka i södra Kalifornien för att komma in de praktiska detaljerna i dussintals tekniska sessioner, med en tydlig expert kultur definierar atmosfären. Jeff Teper träffar höjdpunkterna i “produktivitet levererade” konferensens tema i min videosamtal med honom ovan.

Förra veckan var “BoxWorks” händelse i San Francisco, och idag Box tillkännage detaljerna i en $ 81.000.000 runda serien D finansiering från Bessemer Ventures, NEA, Salesforce och (intressant) SAP Ventures, ta dem upp till $ 162.000.000 krig bröstet för att ta på Sharepoint. I den komplicerade värld förälder barn partnerrelationer Box nu utan tvekan överträffar många av sina kamrater.

Vad denna aktivitet visar är hur mycket staten i samarbetet teknikmarknaden är för närvarande i spel som vi mogna till fullo bredband aktiverade globala arbetssätt. Som jag brukar säga till våra kunder, är Sharepoint som gräs i de flesta företag: du kan älska så det genomförts eller hatar det … men det är en del av terrängen och ofta en del av avtal med flera år företagets licens.

Förtrogenhet föder förakt, och medan den senaste versionen av Sharepoint ( “2010” som tusentals företag har uppgradera till årets) är mycket bättre, det stora “levde i” faktor av anställdas uppfattning om Sharepoint kan göra alternativ attraktiv, glänsande och nytt .

Microsoft vill små och medelstora företag (och ofta avdelningar i större företag) att flytta till sin molnet via sina Office 365 produkter, men förståeligt inte vill kannibalisera sina företag Office skrivbordslicens verksamhet. Samtidigt Box, tillsammans med Salesforce och en mängd mer specialiserade samarbetstekniker – Jive, Socialtext, Moxie, Podio och många andra smaker och punkter i Enterprise 2,0 pris- och småföretag utbud – hoppas kunna ge nya sätt för dig att arbeta tillsammans. Eftersom tekniken och teoretiska användningsfall har mognat, är många andra leverantörer nu lägga “sociala” funktioner till sina kärnprodukter i många affärer vertikaler.

Medan Sharepoint sitta mycket tungt i vattnet i globala företag, befallande stor marknadsandel, har en stor förändring i jämvikt inträffat till följd av mobil teknik. Motorola – n ow ägs av Google – gav alla deltagare på BoxWorks en Xoom Android tablett, tillsammans med ett meddelande om att de nu skulle levereras med Box förinstallerat.

I skarp kontrast hade vi flera kunder och andra vänner och bekanta vid evenemanget Sharepoint 2011, varav många besväras av Microsofts mobila strategi och vars oro har ökat till följd av brist på någon diskussion om denna viktiga del av sitt arbete i grundtankar. Vid en händelse vars huvudsponsor var Blackberry den uppenbara bristen på fokus på mobil, som jag diskuterar i videon ovan, var anledning till oro.

Som den stora hunden, kan Microsoft gå sist i den mobila rymden och är inriktade på företaget ogiltigt enligt den fantastiska konsumenten användargränssnittet Apple smartphones och ipads, som ger industriell styrka bakändan för att ansluta till innehållet. Windows phone nya Mango 7,5 utgåva innehåller en häpnadsväckande bra användargränssnitt och som Sharepoint är nu en alltmer trovärdigt val. Vad har ändrats är drivkraften Android och Apple IOS har och uppfattningar om nya sätt att arbeta tillsammans med den nuvarande död man går status Blackberry.

Björnbär, naturligtvis, blev känd som en kombination text e-post och telefon enhet, men världen snabbt mutera till webbinnehåll som kan ses på mobila enheter. (Den amerikanska järnaffär Lowes är distribuera 42000 iphone 4: s med kredit- och betalkort kassa skannrar sin personal till exempel: det finns också apps för konsumenterna att ladda ner och kontrollera produkter och titta på videoklipp). Att hålla visuell och ljudinformation på en iPhone eller iPad i en butik situation för att hjälpa kunder är klart användbar och en tjänst som Box.net är skräddarsydd för denna typ av användning modell. Box skryta med över 100.000 företag som använder deras tjänster, och vi hört från AA, Amlyn Pharmaceuticals och Pabst öl på deras evenemang – de har också en 18000 sits affär med Procter & Gamble.

Detta är liten öl jämfört med Sharepoint 125 miljoner kunder – att inte tala om deras enorma ekosfär, inklusive “social” skikt Microsoft Partner of the Year Newsgator – men aldrig underskatta fart.

I en värld där ribban för publicering och distribution av material är nu så gott som obefintlig, är verkligheten vi alla att generera en mycket mer digital “saker” och innehåll “förvaltning” egentligen handlar om innehållsplats och upptäckbarhet. En av nycklarna till ett effektivt samarbete är effektiv organisation av information, oavsett de enheter som du försöker lokalisera och komma åt den från.

Ingen mjukvaruleverantör eller integratör i deras rätt sinne kommer att påminna om detta när de försöker sälja sin nästa generation, skinande nya lösning plats licenser, men precis som i en Lowes järnaffär, att snabbt kunna hitta det du behöver blir svårare som storleken och volymen av de varor ökar.

Sharepoint är bara så bra som dess konfiguration, organisation och underhåll, precis som alla andra mycket använt förvar om fysiska eller digitala, och Microsofts planer för Office 365 och Box är större miljöer oundvikligen kommer att stöta på samma problem.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär