Box köpande HTML5 dokument inbäddning tjänst Crocodoc

SAN FRANCISCO – Box bygger ut sitt företag moln lagringsplattform genom förvärvet av Crocodoc, vilket ger en molnbaserad tjänst konvertering Microsoft Office och PDF-filer till HTML5.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

VD och grundare Aaron Levie beskrivs under massmedia som sammanfattar på torsdag morgon som Box köpte Crocodoc “till reimagine vilka dokument kan se ut i molnet.”

, Box Sam Schillace på affärssystem hårda kurva framåt

Innehåll sitter i mitten av varje verksamhet “, säger Levie, betonar att Box är inriktad på att bygga” enklaste sättet företag kan lagra information.

Jämföra hur viktigt bilder är till Instagram, Levie quipped det är samma förhållande Box har med dokument.

Vi talar om-konsumenter av företaget, men det är en djup trend “, sade Schillace.” Som ett företag företag, du konkurrerar med konsument kvalitet och erfarenhet. Du kan inte bara skjuta något i företaget eftersom användaren kommer att gå någon annanstans.

Enligt Box chefer var Crocodoc bygger på idén att göra innehåll erfarenheter rikare på webben med en HTML5 dokument upplevelse för webb och mobil. Levie skröt om att det är “enastående” till vad som finns på marknaden.

Sam Schillace, vice VD för ingenjörsteknik på Box, förklarade vidare om Box intresse i Crocodoc, belyser samarbets kvaliteter och den “universella” standard HTML5.

Vi talar om-konsumenter av företaget, men det är en djup trend “, sade Schillace.” Som ett företag företag, du konkurrerar med konsument kvalitet och erfarenhet. Du kan inte bara skjuta något i företaget eftersom användaren kommer att gå någon annanstans.

Samtidigt, Schillace betonade att vad som är viktigast för företag molnapparna är “interaktion” – inte själva dokumentet.

Grundades 2007 med initialt fokus på Flash är Crocodoc redan inbäddad på appar från SAP, Yammer, Linkedin, och (anmärkningsvärt Box konkurrent) Dropbox.

Ryan Damico, VD och grundare av San Francisco-baserade start, förklarade vidare under presentationen på Box nya San Francisco kontor att tjänsten är mest berörda med “hastighet och kvalitet”, så att användarna inte behöver ha att göra med “clunky appar som Acrobat och Office.

Men användarna måste fortfarande hämta filer för att kommentera innehållet. De chefer presentera antytt som kan ske i molnet i framtiden.

Tillsammans med HTML5, några av de viktigaste funktionerna till Crocodoc inkluderar full mobilt stöd och ett API för tredjepartsutvecklare stöd.

Under det senaste året och en halv ensam, Damico hänvisas till att Crocodoc har sett 180 miljoner dokumentförhandsvisningar och 14 miljoner anteckningar på dokument som löper genom sin plattform.

Som erkänner att företaget gick ned en “utvecklare väg” under de senaste åren, hävdade Damico “, där vi har alltid velat gå är ett användarläge produkt.

Upprepa stöd för såväl konsumenter som företagskunder, Damico sade att Crocodoc kommer att kvarstå som en fristående produkt på Box plattform med ytterligare integration i hela molntjänst.

En ny version av Crocodoc är planerad att rulla ut senare i år. Levie erbjöd också en grov skiss var Box leds nästa.

Han redogjorde färdplanen kokar ner till tre viktiga områden just nu: att bygga ut plattformen (dvs. Crocodoc förvärv, som arbetar med, branschpartners som Oracle och NetSuite, utöka den internationella fotavtryck, särskilt i Europa, och har en djupare kompetens inom fler branscher (särskilt, hälso- och sjukvård med HIPAA

Crocodoc har idag sju anställda, som alla kommer att ansluta Box. Som kommer att ansluta Box som chef för plattforms laget, Damico svarade också att Crocodoc kommer att fortsätta att tjäna och stödja alla sina befintliga kunder – inklusive Dropbox.

Box inte avslöja finansiella villkoren för affären. Levie visade bara att det kommer att bli en “kontanter och aktier transaktion.” Damico sade att Crocodoc har höjt “lite” mer än $ 1 miljon i bidrag.

Erkänna med en axelryckning som inte är mycket för att vara i flera år, Damico svarade glatt: “Vi är super scrappy.”

Schillace följde upp med ett leende, “Jag gillar scrappy. Scrappy är fantastisk.”

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar