Box integrerar nu direkt med appen Filer på en Chromebook

Medan nya mobila SDK tillkännagavs vid den årliga Box Dev dag tidigare på onsdag, Google höll en Chrome for Work webcast där det delade några ytterligare nyheter: Box integrerar nu direkt i Filer av Chrome OS, precis som Google Drive.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Chromebox och Chromebook-användare kommer att behöva gå till Chrome Web Store för att lägga till Box till sin enhet, där du hittar en betaversion av boxen för Chrome OS-appen. En gång installerat, kommer Box visas inbyggt i operativsystemet.

Jag gick igenom installationsprocessen och hade tillgång till mitt Box konto i Chrome OS i cirka 60 sekunder. Det är verkligen så enkelt. Och det slår att behöva använda en flik för att komma åt filer och mappar som lagras på Box servrar.

Jag misstänker att Box dra nytta av den relativt nya filsystem Provider API Google lagt till Chrome OS. Googles François Beaufort betonade API tidigare denna månad, även om det blev tillgängliga för utvecklare i version 40 av Chrome.

Under Chome for Work händelse, Google visade på många sätt den anser Chrome är en idealisk plattform för företag, säger att majoriteten av program nyligen har skiftat från äldre Windows-program till webbläsaren och mobilappar. Det förklarar Box integration, vilket jag räknar med kommer att vara precis den första av många molntjänster visas inbyggt i Chrome OS appen Filer.

Försäljningen av Googles Chromebooks till företag kunde slå åtta miljoner per år 2018, enligt Gartner.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst