Box anställer HP programvara veteranen Paul Chapman som ny CIO

Box har funnit sig en ny Chief Information Officer – en som tar årtionden av IT-erfarenhet till den relativt unga företag molnföretag.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Los Altos, Kalifornien-baserade företag meddelade på onsdagsmorgonen att det har knackade Paul Chapman, senast CIO på Hewlett-Packards mjukvaruenhet, som sin egen CIO.

Tillsammans med uppgift att bevaka utvecklingen av IT-lösningar inom programvara paraply, Chapman lyckades också utförandet av HP: s globala informationsstrategi, som innehöll analysplattformar samt företagets datastandarder och tjänster.

Innan HP Chapman tjänstgjort som vice VD för VMwares företagsapplikationer och globala infrastruktur och moln verksamhet grupper. Ser man tillbaka längre på Resumé har Chapman också haft ledande positioner på Affymetrix och Sun Microsystems.

På Box kommer Chapman övervaka IT-verksamhet utplacerade till Box växande arbetsstyrka på mer än 1200 anställda över hela världen från Silicon Valley till London till Japan samt företagets kundbas bestående av ca 47.000 organisationer.

Vi bygger en plattform som gör det möjligt för företag över branscher att bli mer digital och som en av de högsta IT-ledare på HP och VMware, Paul vet en sak eller två om hur man kör denna omvandling “, skrev Box VD Aaron Levie i ett blogginlägg. “Han ska spela en viktig roll som en resurs för kunder som funderar på att förändra sin verksamhet genom att flytta sina ansökningar till molnet.

Chapman utnämning faller i linje med ett antal CXO rekryteringstrender i sommar.

Tidigare denna månad, både Micron och Informatica tippad nya CIO egna, följt av Juniper Networks några dagar senare.

Cloud rival Dropbox knackade också en teknisk industri veteran, före detta Microsoft ledn Thomas Hansen, att leda den globala försäljningen och kanal.

San Francisco Företaget följt upp på tisdag med hyra av den första vice VD för produkt: Google och Facebook alun Todd Jackson, som råkade vara utkommit ett avsteg från Twitter.

Bilden via Box

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst