Bounty Hunters skörda frukterna på Facebook, vänder Indien i de flesta fixar

Prisjägare hade tydligen ett fält dag förra året. Men i stället för att jaga efterlysta brottslingar genom ELÄNDIG underbellies urbana städer eller spåra människoätande lejon terroriserar byborna i Serengeti slätten, dagens bounty hunter of fame riktar ett gissel skiljer sig mycket från ovan, nämligen dator buggar, eller potentiella kryphål i säkerheten .

Facebook fick 14,763 inlagor i 2013, en 246-procentig ökning från 2012., Av dessa 687 var giltiga och berättigade att ta emot belöningar,. 6 procent av stödberättigande buggar kategoriseras som hög svårighetsgrad. Från att ha läst den första inlämningen att genomföra en initial fix, median svarstiden för dessa hög svårighetsgrad frågor var ca 6 timmar,. 2014 ser bra ut så här långt. Volymen av hög svårighetsgrad frågor är nere, och forskare säger att det är svårare att hitta bra buggar.

Och deras sugar daddy, Facebook, är villig att betala dem kalla hårda kontanter för att göra det.

Enligt detta inlägg från Facebooks Collin Greene, betalade hans företag US $ 1.5M till 330 forskare över hela världen under 2013 för att hitta buggar, de flesta av dem i vad företaget beskriver som “icke-kärnegenskaper,” – med andra ord, webbplatser förvärvade bolag. Tydligen totala delas ut sedan 2011 har varit US $ 2.000.000, vilket gör förra året en särskilt lukrativ en för dessa bugg jägare.

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters

Indien, landet av datanörd, visade sig att upptäcka flest fel på 136. Det var det genomsnittliga belöning lägsta bland topp fyra på US $ 1353. Ryssarna visade att mindre bara kan vara mer genom att tjäna den högsta belöningen tjänar den högsta genomsnittliga amerikanska $ 3961 för bara 38 buggar. USA satte in 92 buggar och i genomsnitt US $ 2272 i belöningar följt av Brasilien och Storbritannien mätt i volym, med 53 buggar och 40 buggar respektive och genomsnittliga frukterna av US $ 3792 och US $ 2950.

Här är några fler höjdpunkter utvinns ur Greene sida

Indien kan vara känd för sina datanörd men ett land som är förmodligen mindre förebådade än det borde vara för sin programvara talang är Brasilien. Så det är passande att den största lönecheck (US $ 33.500) för bug-spotting gick till en brasiliansk, Regin Silva, för “att upptäcka en XML externa enheter attack kan läsa filer från Facebook webbserver till en intern tjänst som kan köra kod. ” Du kan fix på Reginald hemsida här.

Bug jägare har det bra idag. Silva säger att han fått ett antal heltidsarbete erbjuder sedan dess och bosatte sig för en från Facebook som en medlem av sin produkt säkerhetsgruppen där han kommer att “skriva kod, granska programvara för buggar och arbeta med utomstående som en del av felet bounty program.”

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters