Boston Venom 2501-0P omdöme: Dual-uttaget arbetsstation med snabbare Xeon processorer och mycket mer omdöme

Arbetsstations leverantörer följer allmänt bly Intels och uppdatera sina produkter varje gång en ny processor får lanseras. Ett exempel är Bostons nya Venom arbetsstation, den 2501-0P, vilka sporter den senaste Xeon E5-2600 v4 processorer tillsammans med snabbare 2,400MHz DDR4 RAM. Men det är inte dess enda claim to fame, och det finns en hel del mer under huven för att göra köpare arbetsstations sitta upp och ta notis om vad 2501-0P har att erbjuda.

Ofta ges föga uppmärksamhet av potentiella köpare, är chassit bostäder denna Venom förvånansvärt kompakt för en arbetsstation – särskilt en dubbel-socket en. Mer än så har en hel del tanke gått in i design för att göra det både ser delen och på bästa sätt utnyttja vad de nya Xeon-processorerna har att erbjuda, särskilt genom användning av flytande kylteknik.

Klockad till upp till 3 GHz och med en TDP så hög som 160 watt per processor, kan v4 Xeons få riktigt heta, så i stället för passiva kylflänsar, closed-loop CoolIT ECO III teknik används med en kylare och ett par med stor diameter fläktar för att driva oönskad värme ur toppen av chassit. Detta i sin tur har en magnetiskt fäst nättäckningen för enkel rengöring, med en annan pop-out filter grill på framsidan av tornet service behoven hos två fläktar placerade direkt kylnings luftflödet genom lagrings vikar.

Slutna vätskekylning håller Venom 2501-OP: s kraftfulla Xeon-processorer vid en behaglig temperatur.

Det finns gott om plats här, med fack för sex 3,5-tums och fyra 2,5-tums enheter plus ett par externa vikar, en av som har en Blu-Ray-brännare. Du får en 1000-Watt nätaggregat för att klara av allt detta, komplett med modulära kablar för att hålla det snyggt och prydligt. Slutresultatet är en väl utformad arbetsstation som håller sin svala utan att otillbörligt bullriga, genererar lite mer än en stark “hum” för det mesta.

Baserad på en lager Supermicro-moderkort och Intel C612 chipset, kan någon av de nya v4 Xeons anges. Vår granskning systemet innehöll ett par E5-2690 v4 marker. Sporting 14 kärnor (28 trådar) vardera, har denna 2.6-3.5GHz processor en TDP av 135W och är ett bra val för både krävande analytiska och grafiska arbetsbelastning. Köpare på en budget kan spara pengar genom att välja en av de mer blygsamma SKU, medan de efter den ultimata prestanda kan plaska ut för att få fler kärnor och trådar med 22/44 tillgängliga på 2.2-3.6GHz E5-2699 v4, för exempel.

Ett annat alternativ skulle vara en högre klockfrekvens genom att välja den 3.0-3.5GHz E5-2687W v4, även om detta har endast 12 kärnor och kan slå 160W och på det hela taget, kan inte leverera samma prestanda långsammare klockade alternativ.

Åtta DIMM-platser för att ta upp till en terabyte 2,400MHz DDR4 RAM tillhandahålls och fylld med 16GB ECC-moduler, gav oss en mer än anständigt 128GB. Tillsammans med de 28 kärnor och 56 trådar i Xeons, möjlig detta Venom 2501-0P att vända i några imponerande riktmärken, inklusive en värdering av 68.733 för 64-bitars Geekbench 3 svit – det högsta vi har sett för en arbetsstation hittills

Två E5-2690 v4 Xeon-processorer hjälpte Venom 2501-0P publicera en imponerande Geekbench 3 resultat.

Huawei TalkBand B3 hands-on: Unik Bluetooth-headset och aktivitetsspårning armband, Moto Z Force Droid Edition recension: splitter display, batteri för att hålla, och funktionell modulär design, Teclast x98 Plus II 2-i-1 tablett recension: dual boot Windows och Android för arbete och spela, Obi Worldphone MV1 omdöme: Quirky val gör för en charmig smartphone

Naturligtvis, snabba processorer i sig själva är av begränsat värde om de andra komponenterna kan hålla jämna steg. Det grafiska undersystemet är särskilt viktigt här, och utan CPU-integrerad grafikstyrenhet en plug-in GPU kort krävs. Boston använder en Nvidia Quadro M4000 som standarderbjudande på Venom 2501-0P.

Grafiken hanteras av en Nvidia Quadro M4000 kort.

En mid-range GPU som utformats speciellt för applikationer arbetsstations, har detta grafikkort 1664 CUDA processorkärnor och 8 GB GDDR5-minne. Den har även fyra Displayport-gränssnitt varje kunna hantera en 4K display (4,096×2,160 vid 60Hz med 30-bitars färg) och, återigen, bra resultat i våra riktmärken. Running Cinebench R15, till exempel, gjorde det möjligt för Venom 2501-0P att uppnå knappt 160fps (bildrutor per sekund) när du kör OpenGL riktmärke.

Mellan Nvidia Quadro 4000 hjälpte Venom 2501-OP till en imponerande poäng på Cinebench R15 OpenGL-test.

Ett bra val för ett brett spektrum av CAD / CAM och andra grafiskt intensiva applikationer, kan mer krävande köpare välja ännu bättre produktivitet genom att uppgradera till Nvidias senaste ultrasnabba Quadro M6000. En två-slot kort, kommer detta med 3,084 CUDA processorkärnor och antingen 12GB eller 24GB GDDR5-minne, vilket leder till en verklig best en GPU som verkligen kan accelerera videobearbetning. Men det är långt ifrån en snålskjuts, Quadro 6000 stöta Venom 2501-0P pris upp av en massiv £ 3000 (exkl. Moms).

Boston har också valt en något annorlunda syn på lagring i sin nya Venom. För stora mängder data de vanliga hårddiskar är anställda, standardkonfigurationen är två 2TB SATA-diskar kablade till ombord controller och konfigureras som en speglad par (RAID 1).

Startenheten, är dock en flash SSD, som snabbt håller på att bli standardutrustning i dessa dagar. På Venom det inte en vanlig SSD gränssnitt använder den inbyggda SATA controller, men en NVMe (Non Volatile Memory express) enhet som ansluts till en PCIe kortplats för mycket snabbare kommunikation med processorerna med fyra körfält av PCI Express 3.0-bussen.

Intels NVMe-baserade SSD 750.

Förutspås i slutändan ersätta SATA och SAS helt och hållet, är NVMe enheter bara börjat slå mainstream och som med all ny teknik, bära ett högre pris. Som sådan Boston har valt en relativt blygsam 400GB Intel SSD 750 för Venom, tanken är att den ska användas i första hand för operativsystemet och högpresterande tillfällig förvaring av ritningar, modeller och andra pågående arbete.

Eftersom den använder fyra PCIe banor är NVMe enhet rankad som upp till fyra gånger så snabbt som motsvarande SATA SSD, i våra tester det verkligen utlöste upp genomförandet av detta Venom arbetsstation.

Andra funktioner värda att notera inkluderar två gränssnitt GbE nätverks för LAN-anslutning, sex USB 3.0-portar och inbyggd Realtek Audio som standard. Tillsammans dessa lägger de sista finputsning vad i våra tester visat sig vara en väl utformad men ändå kompakt arbetsstation. Kapabel att hantera ett brett spektrum av tillämpningar, från CAD / CAM och digitalt innehåll redigering till avancerade uppgifter analys och visualisering, har Boston Venom 2501-0P alla de rätta egenskaperna och högpresterande teknik som krävs för att göra det mesta av den senaste Xeon v4 processorer.

Läs flera kommentarer

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator