Bortom Lightroom: Hur en Mac avancerad användare fann Holy Grail av kapitalförvaltning media

Jag är inte den sortens människa som ger upp, särskilt när det gäller att optimera min produktivitet flöde. Jag tycker inte om att slösa tid, särskilt när jag vet att det finns verktyg som kan raka timmar, minuter, eller till och med sekunder av min arbetsprocess.

Kataloger hela din disk och mediabibliotek och backup arkiv. NeoFinder håller reda på dina dokument, bilder, låtar, filmer och mappar oavsett var de lagras.

Trots detta, tillbaka i 2013, jag gav upp för en tid på att hitta en bra media asset management verktyg. Om du vill se vad som händer när en vuxen man rants om filformat, läs min infuriatingly misslyckade strävan efter en bra media asset management verktyg.

Jag gör en hel del (ett sätt LOT) av mycket avancerade PowerPoint-presentationer. Jag tillbringar flera veckor i taget bor i Windows PowerPoint 2013 (på en Mac, förvånansvärt nog). För att driva min presentation produktionsvärden till den nivå som krävs, jag måste använda ett mycket stort antal bilder. Jag har licensierat hundratusentals bilder, och jag är alltid letar fortfarande efter mer. Det är därför jag behöver en asset management medieverktyg.

För att påskynda dagens läsning, låt mig ta tag i problemet uttalande från den artikeln och reproducera den här

Då sprang jag in ett antal hinder. Den största är att foto organisatörer (som omfattar allt från Adobe Lightroom på ned) inte hanterar vektorgrafik like.eps and.ai bilder. Vektorgrafik är inte består av bitar, de består av matematik beskriver linjer och fyllningar, och de används för att skapa illustrationer, logotyper, diagram och liknande.

Faktiskt, sprang jag in i en ton av hinder, idioti, fast envishet och brist på användbarhet. Jag kan inte säga hur många hjälppressrepresentanter och marknadsförings robotar från bildhanteringsproduktbolag kontaktade mig, insisterade sina produkter skulle fungera, bara för att skjutas ned, eftersom de inte kunde hantera illustrationer.

Det finns en annan gotcha, och det är att en av de viktigaste filformat för webben, .png, stöds inte i Lightroom. Andra foto arrangörerna göra support.png, men skruva upp sin signatur funktion – öppenhet – i syfte att lagra data. Jag hade trevlig upplevelse att testa ut ännu fler produkter, bara för att finna de misslyckades fullständigt on.png. Det är inte like.png är ett nytt format, det är 18 år gammal. Men ändå.

Sedan finns det den klass av företagets produkter som kallas Digital Asset Management (eller DAM) produkter. Dessa är avsedda för mycket stora byråer och kunder att göra saker som att dela sina resurser. Tänk på Coca Cola delar TV kommersiella produktionstillgångar med sina tusen olika reklambyråer och du får idén.

Mig? Jag ville bara ett sätt att hålla en halv miljon bilder och komma åt dem snabbt.

Det fanns en annan udda upptäckt om bilden programvara världen: tydligen är det ganska svårt att konkurrera i en värld där det är Adobe. Jag talade med en massa desperata wanna-be-covereds som hade mycket, mycket gammal programvara, som inte hade uppdaterats sedan Windows 2000 dagar (på allvar).

Dessa folks hängande sälja underhåll och buggfixar till en handfull kunder som har köpt in på sina tjänster år sedan, men de kunde inte sälja tillräckligt för att göra saker som uppdaterar sina webbplatser, ändra sin UI till något av detta årtionde, eller lägga till funktioner. Det var ett märkligt litet sårbara för branschen jag inte förvänta sig att hitta, men som verkar vettigt när du snubblar in deras ghetto.

Innan jag äntligen hittat en fungerande svar, jag tog projektet i en annan riktning. I stället för bildhanteringsverktyg, hur filhantering verktyg? När allt kommer omkring, bilder är filer som lagras på disk, så super Finders och trimmad Windows Explorer ersättning kan ha svaret.

Jag ville ha en databasbaserad organisatör, så att sökningar skulle vara snabb och alla filer skulle inte ska genomsökas efter varje sökning,. Jag ville att databas för att hålla alla mina media tillgångsfiler (både vektor- och punkt). och jag ville att systemet för att möjliggöra relativt enkel dra-och-släpp från skrivbordet till programmet så att jag kunde få innehåll i och ut ur systemet medan du skriver presentationer, utan att förlora koll på flödet av verkliga lektion jag förberedde. , Oh, och det skulle vara trevligt att ha detta i ett nätverk, så jag kunde enkelt göra mitt arbete antingen på mitt skrivbord eller på min laptop.

Jag hittade några exceptionella Finder och Explorer ersättare. Pathfinder för Mac och Directory Opus för Windows är två standout exempel. Men de bara kunde inte ge mig en smidig, formgivare orienterad sök-och-insats kapacitet jag behövde.

Längs vägen, hittade jag ett gäng lovande verktyg som stöds alla de format som jag ville. Den enda gotcha för dessa program är att de var bra på att hantera 2.500 bilder, även 25.000 bilder. Mata en halv miljon bilder till dem och de smälte in i en pool av goo.

Jag talade med en utvecklare som frågade mig varför jag ens vill hantera så många bilder och en annan som hade aldrig sett någon med ett bibliotek som stor, så han kunde inte testa den för att räkna ut hur man gör det pålitlig. Det är bara den sortens produktkategori.

Nej, allvarligt, det är där berättelsen blir bra.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela

download.com

Slutligen, men jag hittade en fungerande lösning: en CD katalogisering program.

Det finns en klass av PC och Mac-program som är häpnadsväckande. Dessa är produkter utvecklare började arbeta på decennier sedan, och har hållit uppdatering, trimning, och skulptera i åratal.

Den ovan nämnda Directory Opus är en. Utveckling på det startade 1990 för Amiga, och utvecklarna har fortsatt att arbeta på det ända sedan dess. BBEdit (som står för Bare Bones Redigera och är en av de mest kompletta redaktörer helst) är en annan. Det startades 1991 och fortsätter att uppdateras till denna dag. SnagIt är bildfångst programmet ännu ett exempel. Det är en skärmdump program som har haft kontinuerliga uppdateringar sedan 1990.

Det är produkter som vårdas, curerad, älskade. I mitt sökande efter en kapitalförvaltning medieverktyg, det finns en annan.

Norbert M. Doerner från Langenhahn släppte Tyskland en Mac produkt som kallas CDFinder 1995. Som ni kanske förstår från sitt namn, var CDFinder en CD katalogisering program. Det skannade online och offline media, söker CD-information (musik, mestadels) och lagras det i en central katalog.

20 år senare, är Norbert arbetar fortfarande på sin kod, men nu heter NeoFinder (det fortfarande använder domännamnet cdfinder.de) och hanterar alla typer av media. När jag säger “alla typer av media,” Jag menar det. Jag kan inte gå in på alla format denna sak hanterar, men det går långt utöver mina behov till ett brett utbud av musik format, videoformat, film format, dokumentformat, och mycket mer.

Förväntar sig mycket lite med tanke på min tidigare erfarenhet, jag satt om att importera mina filer till NeoFinder. En tid senare (utan att krascha) hade dem alla importeras till sina databaser. En sökning (NeoFinder är också integrerad med Mac Spotlight) tar bara några sekunder.

Filer dra-och-släpp mellan applikationer (i själva verket, här är en demonstration där jag drar bilder från NeoFinder på OS X i PowerPoint i Windows).

NeoFinder stöder också nätverksdelning, har en iOS-version, och det finns även en Windows-klon som importerar sina katalogfiler (och tydligt de två utvecklare prata, eftersom Windows-versionen främjas på NeoFinder plats).

Åh, som för fil Gränser: 4,000,000,000 kataloger. Det är inte filer. Det är antalet kataloger av filer NeoFinder kan hantera. Jag tror att vi är bra för en stund, inte du?

Det är förmodligen en sak som du vill veta, eller hur? Hur mycket är den här saken? Fyrtio dollar. Japp. Fyrtio dollar. Jag har använt NeoFinder eftersom jag köpte den i slutet av förra året och det har haft några betydande uppdateringar sedan dess aldrig har kraschat, har ett rimligt stöd direkt från Norbert, och det kostar alla fyrtio dollar.

Webbplatsen ser ut som något från 2008, men produkten slår varannan Media Manager Jag har tittat på när det kommer till grunderna: lagring, förhandsgranska, thumbnails, och hämta filer av alla nödvändiga format. Nej, har den inte ansiktsigenkänning och ett bibliotek av Instagram-liknande effekter. Det är inte vad jag behövde. Jag behövde något som faktiskt fungerade, och NeoFinder slår det ut i parken för under femtio dollar.

Upplysningar: BBEdit och NeoFinder köptes av författaren. Recensionsexemplar av Directory Opus och SnagIt lämnades för några år sedan.

Förresten, jag göra fler uppdateringar på Twitter och Facebook än någonsin tidigare. Var noga med att följa mig på Twitter på @DavidGewirtz och på Facebook på Facebook.com/DavidGewirtz.

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela