BlueDriver: Diagnos bil problem med din smartphone eller surfplatta

Fick en “Check Engine” ljus på instrumentbrädan, stirrar på dig? Undrar vad det betyder? Undrar hur mycket det kommer att kosta att åtgärda? Undrar om du kan fixa det själv, om du bara visste vad det betydde?

Ladda ner gratis programvara (Android / iOS), Anslut BlueDriver till fordonets OBD II (On Board Diagnostic) port – ta reda på var det är här, Para ihop BlueDriver med Android eller iOS-enhet, Fire upp appen och börja använda den

Ange BlueDriver, en professionell kvalitet fordon felsökningsverktyg som är enkelt att använda.

Fungerar det? Att ta reda på hur bra det är, jag kämpar upp mot en Volvo visar en “Check Engine” light. På framsidan av det bilen verkade vara igång bra, så jag var intresserad av vad problemet kan vara.

Hur man lägger till trådlös laddning till din iPhone, trådlös laddare för Samsung Galaxy S6 / S6 Edge, LaCie avslöjar USB-C extern hårddisk för den nya MacBook, Samsung Galaxy S6 / S6 Edge: Allt du behöver veta

På kopplar in BlueDriver, presenterades jag med DTC (felkoder) orsakar “Check Engine” light.

Två felkoder, en som jag hittade efter lite googling i samband med startspärren och kan vara ner till den misshandlade nyckeln, och den andra indikerar en värmare krets problem med O2-sensor. “Sensor en” innebar det var pre-katalysator sensor – närmast motorn – vilket betyder att den bör vara tillgänglig från motorrummet (sorts).

Använda BlueDriver Jag kan också ta en titt på hur O2 sensorn fungerade, och flatlined 0,5 volt kommer från det inte bådar gott.

Eftersom jag inte vill kasta dyra delar i ett fordon om jag vet att de är orsaken till problemet, så jag testade både gamla O2-sensor och ledningar innan du byter den. Jag använder en Snap-on Vantage Pro testare här (eftersom jag har en), men en $ 10 multimeter kommer att göra exakt samma sak.

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Ja, det är dött (oändlighet Ohm på värmekretsen, i fall du undrar). Detta är goda nyheter och dåliga nyheter. Den goda nyheten är att jag har isolerat felet. Den dåliga nyheten är att det inte är något billigt att fixa som en tvivelaktiga kontakt eller skadade kablage.

Jag ersatte sensor – som var en av de platser som skulle ha varit lättare att få tillgång till om jag hade haft tentakler i stället för händer – och sedan rensat felkoder och eldas upp fordonet.

Problemet löst. Den “Check Engine” light var borta, och den nya O2-sensor utförde precis som det var tänkt att, med utspänningen varierar beroende på det motorvarvtal och belastning.

Den BlueDriver betalat sig på detta arbete genom att tillåta mig att läsa och rensa felkoder på detta fordon utan att behöva ha problem diagnostiseras professionellt. Förutom motor felkoder, kan den också läsa och tydliga överföring och ABS-koder, vilket gör det till ett av de mest mångsidiga Bluetooth OBD II verktyg jag har använt.

Om du har några frågor bil då snarare än fråga mig (min erfarenhet är främst med europeiska bilar), föreslår jag att du kolla in den rikedom av information där ute. Särskilt titta på YouTube-kanaler av Eric “EricTheCarGuy” Cook och Paul “ScannerDanner” Danner. Där hittar du en häpnadsväckande mängd information, men länkar till forum full av kunniga människor som är villiga att dela sina kunskaper.

Pris: $ 99,95.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus