Blomstrande moln driver tillväxten i Telecity s datacenter imperium

Europeiska datacenter leverantören Telecity lägger kapacitet till sina befintliga centra i London, Manchester, Amsterdam, Frankfurt, Stockholm, Dublin, Helsingfors och Milano för att klara med blomstrande efterfrågan.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Hur gör du din datacenter köra bättre och spara pengar? På IBM: s forskningslaboratorier och anläggningar i upstate New York, är tre idéer översta på människors sinnen: energieffektivitet, övervakning och utnyttjande.

UK-baserade Telecity, har för avsikt att rulla ut en extra 50 MW av effektkapacitet, från 85MW till 135MW under de närmaste tre åren, och siktar på att ha expansionen klar i slutet av 2015, meddelade den på onsdag. Den extra kapacitet läggs successivt över de platser som nya datahallar byggs och förde nätet.

Det kommer vi att kosta ca £ 7,5 per MW vi lägger så detta är en mycket stor investering, “VD Michael Tobin berättade webbplatsen.” Vi har förmodligen tillbringat nära en miljard pounds på alla våra datacenter hittills.

En ytterligare megawatt motsvarar cirka 500 kvadratmeter datacenter utrymme, tillade Tobin.

Telecity lagt 28 procent mer kapacitet till sina datacenter i 2012. Efter expansion Telecity omsättning för helåret ökade med 18 procent till £ 283, upp från £ 240m under 2011, i enlighet med sina resultat publicerade tidigare i veckan.

Emellertid är ytterligare expansion nödvändig på grund av ökande Internet-aktivitet från både konsumenter och företag, enligt Tobin.

“Ökningen av molnet är en positiv drivkraft Vi ser fler och fler kunder att anta det.” – Michael Tobin, Telecity

“Ökningen av molnet är en positiv drivkraft. Vi ser fler och fler kunder att anta det. Vi ser fortfarande en hel del återhållsamhet från våra kunder att anta det grundar sig på rädsla i säkerhet [men] som kommer att passera”, säger Tobin.

Eftersom antalet anslutna enheter ökar kommer det att finnas en ännu större efterfrågan på datacenters, sade Tobin. “The; internet of things, och mobila betalningar kommer att avsevärt öka bits och bytes går via Internet utbyte”, tillade han.

Andra europeiska DataCenter företag har börjat öppna anläggningar i nya regioner så att de kan locka fler kunder, men att få en ny datacenter byggs kan ta tid.

Att få planering och kraft i mitten av en stad är inte lätt “, sade Tobin.” Datacenter använder samma mängd kraft som 25.000 till 30.000 hem. Frågar [elbolaget] EDF att leverera en liten stad är värt av el till en adress i mitten av en stad är verkligen svårt.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar