BlackBerry utökar sina säkerhets smarts till sakernas Internet

Smarta mätare Även om BlackBerry gång höll och sedan förlorade smartphone kronan, utmärker företaget fortfarande på mobila tjänster för enhetshantering. Och man planerar att bygga vidare på den styrka genom att applicera den till den växande marknaden för icke-traditionella anslutna enheter i sakernas Internet (IoT) marknaden.

Fem år tills sakernas Internet anländer? Därför hoppas jag att det är mycket, mycket längre, 2015 säkerhets förutsägelser: IoT attacker att gå moln brott och Ransomware, sakernas boom signaler möjlig nätkapacitet överbelastning: IDC

Företaget en nnounced en hanterad certifikattjänst genom sitt dotterbolag Certicom på tisdag för att säkra ett brett utbud av IoT enheter. BlackBerry säger att det redan började utfärda certifikat genom Certicom för en smart parkeringsautomaten projekt i Storbritannien, en region med mer än 104 miljoner sådana mätare och hem energihanteringsenheter.

Under de senaste sju åren har Certicom tidigare utfärdat 60 miljoner sådana certfikat för enheter som dessa som använder ZigBee Smart Energy specifikation, konstaterar BlackBerry. Certifikaten hjälpa till att säkra de data som fångas av smarta mätare och energiledningssystem, med vad Certicom kallar elliptisk kurva kryptografi. Certicom konstaterar att den hanterade certifikatet tjänsten har utformats för att skala upp för att stödja hundratals miljoner enheter.

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters

Det är en viktig aspekt med tanke på att allt fler vardagliga enheter vinner någon typ av anslutning. Även om det finns ungefär 2 miljarder smartphones som används i dag, är den potentiella siffra för andra enheter med någon typ av trådlös radio för att tillhandahålla eller samla in data häpnadsväckande. En Gartner prognos från november 2014, till exempel, knuten siffran på 25 miljarder anslutna enheter år 2020.

BlackBerry är säkert inte det enda företag som vill säkra dessa enheter, men det är smart att börja bygga ansträngningen nu.

Mobil säkerhet är fortfarande en kärnkompetens för företaget och oavsett hur den gör i smartphone verksamheten, är BlackBerry fortfarande en betrodd varumärke av många för sina säkra tjänster och device management. Det måste utnyttja det tidigt på sakernas marknaden innan det står inför en upprepning av vad som hände i smartphone marknaden: en uppkomling som sätter på högkant en kärna av BlackBerry verksamhet.

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters