Black Hat deltagare Rapporten belyser röran vi är i

Black Hat USA: s nyligen publicerad, allra första deltagare forskningsrapport ögonblicksbilder en bransch exploderar med tillväxt som fortfarande inte har löst de mest akuta problemen.

“S” ord: Sofistikerad

Cyber ​​s anställa kris: En besvärande bana, hur infosec hyra förlorat sin väg: Hårda fynd i Leviathan rapport, Cyber ​​anställa kris: Rockstars, ilska och miljarder dollar problem

Kartläggning nästan 500 säkerhetspersonal på högsta nivå – alla tidigare deltagare i Black Hat USA – rapporten avslöjar en oroande gapet utgifter i företagets resurser informationssäkerhet.

Den fullständiga rapporten finns i this.PDF nedladdningslänk: dags att tänka Enterprise IT-säkerhet.

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters

Förra året, svart hatt hade över 8000 deltagare. Detta år, som Review styrelseledamot och tidigare Black Hat General Manager Trey Ford beskrev årets kommande konferensen (med start 1 augusti)

Undersökningen visar en allvarlig brist på IT-säkerhetsresurser under de kommande dagarna.

Medan nästan tre fjärdedelar (73 procent) av de svarande tror att det sannolikt att deras organisationer måste ta itu med en stor dataintrång under det kommande året, en majoritet anser också att de inte har tillräckligt med budget, personal och utbildning för att hantera lasten .

Endast 27 procent av de tillfrågade sade att de känner att deras organisation har tillräckligt med personal för att försvara sig mot aktuella hot.

Som vi rapporterade förra året, det är fortfarande en säljarens marknad för hackare.

Tidigare

En överväldigande 94 procent av professionella säkerhets tror att de skulle ha några problem att hitta ett annat jobb, och medan de flesta säger att de är nöjda i sina nuvarande positioner … nästan två tredjedelar (63%) säger att de skulle överväga ett jobb proposition från en annan arbetsgivare.

Uthyrning krossa underlättar mer än “rockstar” problem. Det skapar besättningar i behov av utbildning: Medan 36 procent sade att de har den kompetens de behöver för att göra sitt jobb, sade 55 procent att de skulle kunna använda lite mer utbildning, tack.

Trots den djupa fickor av vissa organisationer, kampen få beslutsfattare att göra säkerhetsbudgetar prioritet fortfarande en gnagande oro.

Endast en tredjedel (34 procent) uppgav att deras organisation har tillräckligt budget för att försvara sig mot aktuella hot.

Förskjutningen i tänkesätt att bryta beredskap under det senaste året kan ha startat en god utveckling på det sätt organisationer överleva (och möjligen trivs) under en strid händelse.

Nästan 75 procent av Black Hat: s tillfrågade tycker att det är sannolikt deras organisationer måste ta itu med en stor dataintrång under nästa år.

Men det är fortfarande oroande som fan att endast 27 procent av arbetskraften säkerhet känner deras organisation är utrustad för att försvara sig mot aktuella hot. Det är illa, kära läsare. Riktigt dåligt.

Det finns en kör skämt inom informationssäkerhet samhällen – nej, inte “skylla Kina” en. Det är den där ordet “sofistikerade” används i stället för ansvarighet …

Men för 57 procent av undersökningens respondenter, tanken på en verklig sofistikerad attack direkt och specifikt rikta deras organisation visserligen hålla upp dem på natten, och nämndes som deras “största” oro.

Oroande, bara 26 procent angav att mildra dessa attacker var bland de tre säkerhetsutgifts prioriteringar i deras organisation. Vidare sade bara 20 procent riktade attacker var bland de tre uppgifter de tillbringar mest tid på dagen till dag.

Varför många brädor lämnar IT-säkerhet i första hand till säkerhetstekniker, och varför kan inte datanörd övertyga sina styrelser att spendera knappa pengar på att skydda information intressenter? Vi erbjuder vägledning om hur man stänger IT-säkerhetsstyrning gap.

Den näst största oro bland de svarande var phishing, sociala utnyttjar nätverk eller andra former av social ingenjörskonst – det håller 46 procent av frontlinjen BH deltagare vaken på natten, trots att endast 31% angav att de tillbringar en stor del av sin tid på social ingenjörskonst .

Men bara 21 procent angav deras organisation tillbringar en stor del av deras säkerhet budget på detta område.

Enligt undersökningen, mer än en tredjedel av Black Hat deltagare sa att deras mest tidskrävande uppgifter är att ta itu med sårbarheter som införts genom internt utvecklad programvara (35 procent) och sårbarheter som införts genom off-the-shelf programvara (33 procent).

Uppgifterna tyder på att ansökan brister i hela företaget förbrukar en hel del tid för IT-personal, men sällan ses som de största hoten.

Mot bakgrund av vad som har uppenbarats i den senaste Hacking Team nyheter – där många av deras attacker berodde på brister i sådan programvara – kan detta bli en bättre adresserad fråga i de kommande dagarna.

Black Hat USA 2015 går från 1-6 augusti, på Mandalay Bay i Las Vegas, Nevada.

Alla bilder med tillstånd av, och med uttryckligt tillstånd från Black Hat USA / UBM. Foto: Black Hat / UBM Events (Flickr).

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Den här röran vi är i

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters