Billig “iPhone fabriken bryter Kinas arbetsrätt

Enligt en färsk rapport från en lokal vakthund grupp, har en fabrik för tillverkning av “billig” iPhone i Kina brutit mot flera arbetslagar inklusive alltför långa arbetstider, över 100 timmars obligatorisk övertid per månad, och miljoner i efterskott.

En hemlig utredning av Kina Labor Watch (CLW) avslöjade Florida-huvudkontor elektronisk tillverkare, Jabil Circuit, brutit lokal arbetslagstiftning och misslyckats med att uppfylla sina uttalade uppförandekod på 23 konton, eftersom det beefed produktion i staden Wuxi i östra Kina, av Apples, ännu-till-vara-utsläppt billig iPhone.

CLW rapport anges under-utbildad arbetskraft måste arbeta stående i 11 timmar varje dag, utan vila utanför en 30 minuters matrast. De möter också diskriminering som har samband med ålder och graviditet.

Apple svarade i ett uttalande den 5 september säger att det hade skickat ett team till Wuxi fabriken för att undersöka clw påståenden, enligt en rapport från AllThingsD. “Vi tar några farhågor om våra leverantörer mycket allvarligt, och vårt team av experter är på plats på Jabil Wuxi att undersöka nya påståenden om förhållandena där,” sade Apple talesman Kirstin Huguet.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå; telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Vi besväras av de senaste anklagelserna i samband med överdriven övertid, obetald övertid och arbetsvillkor på vår Wuxi, Kina plats, “sade hon till AllThingsD.” En revision laget är på väg till Wuxi att grundligt undersöka dessa påståenden.

Den CLW rapport nämner fallet med en kvinnlig arbetstagare på Jabil fabriken som var tvungen att driva igenom sin 30-minuters lunchrast när trudging genom säkerhetskontroller, lämnar bara fem minuter att äta. Det noterade också fabriken hade bara en cafeteria för 30.000 arbetare som samlats under 100 övertidstimmar per månad, tre gånger mer än vad som var tillåtet enligt kinesiska lagar.

Den Jabil Wuxi anläggningen producerar bak, plast omfattar, enligt uppgift används i Apples förväntade billig iPhone.

CLW i juli hade släppt en separat rapport som belyser hur amerikanska smartphone tillverkaren hade misslyckats med att hålla sitt löfte till, förbättra arbetsförhållandena, vid fabriker i Kina som monterar Apple-produkter. Specifikt vakthund koncern noterad 17 löften Cupertino gjort men misslyckats med att hålla, inklusive att inte anställa minderåriga arbetare och begränsa arbetstid till 60 timmar per vecka.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell