Bästa affärs budget stationära datorer

Corporate desktop utrullningar kan vara besvärligt. I slutändan du vill att alla dina maskiner för att vara densamma för att ta besväret av re-imaging, men det är inte en billig process och ofta behöver göras i etapper – vilket kan resultera i att rulla ut olika modellmaskiner.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Naturligtvis har varje företag olika behov och inte två roll-outs är densamma, men det finns en grundläggande strategi du kan följa för de flesta, liksom en baslinje maskin spec du kan börja från och skräddarsy senare.

Märke eller rast någon utrullningen är service och garanti. Medan naturligtvis du hellre undvika problem, är sanningen du behöver för att rulla ut utrustning med tänkesätt som det kommer att misslyckas, och har beredskapsplaner för när den gör.

Bortsett från att använda infrastrukturen för att skydda mot saker som dataförlust (få anställda att spara till nätverket, etc), behöver du så lite driftstopp som möjligt. Har säljaren stöd jour, samma dag swap-out och en förlängd garanti kan bara spara bacon. Av samma skäl är det inte värt att överskridanden på infrastrukturen. Planera din värsta fall, din önskade svarstider, dina ersättningskostnader och tillbringar därefter.

Inte alltid möjligt på grund av krav anställda, men har liknande hårdvara bolag omfattande kan kraftigt spara på lagringsutrymme som krävs för OS bilder, samt att diagnostisera fel. Det minskar också avundsjuka faktor – medarbetare som klagar över att Bob i redovisningen har en större bildskärm eller en bättre mus än de gör.

Du vill ändra OS bilder så lite som möjligt, så vara medveten om när en produktsortimentet kommer att uppdateras (och faktiskt fråga din Account Manager!). Du vill inte köpa datorer precis som de är utsträckta slutet av livet, så att du har inget annat val än att köpa olika hårdvara när du behöver en ny maskin, komplicerar din flotta.

Ur ett affärsmässigt perspektiv, kommer detta att vara enormt varierar beroende på utbyggnaden storlek och förhandlings kunniga på den person som gör affären. Självfallet, kör säljarna så låga som de kan gå utan att offra service.

Din troligen point of failure (utanför döda vid ankomsten komponenter) i en kontorsmaskin är antingen strömförsörjningen eller hårddisk. Om din anställdas produktivitet i förhållande till sina skrivbord är kritisk, kan det vara värt att ha en maskin eller två på standby. Detta kan vara en äldre låda från en tidigare utbyggnad eller kanske till och med en bärbar dator, men om din budget tillåter köpa reservdelar datorer, en direkt 1:. Får en swap ut spara tid medan säljarens stödmekanismer sparka i gång finish leverantörs fastställande ditt problem, kan du göra det maskin reserv. Det kan också vara användbart för att hantera expanderande styrka.

Chassi storlek, buller, desto mindre utrymme dessa saker tar upp bättre – men kanske inte storleken på säg, en Mac Mini, där anställda kan enkelt bara plocka upp dem och ta bort dem om de inte är låst genom ett Kensingtonlås spår.

På liknande sätt kan system 3-liters som Acers Veriton initialt vara frestande, men deras storlek kräver att du ge upp en viss flexibilitet – de kan inte ta halv höjd expansionskort, vilket kan begränsa dig när det gäller att utöka din spec för specialfall anställda. Som alltid, det beror på vilken typ av ditt företag vad passar. Tystnad är en ofta förbisedd faktor i ansiktet av budgeten, men en tyst maskin kan hjälpa de anställdas produktivitet. Om du kan, försök att hålla det i åtanke.

Den vPro märket gör att hitta, en vPro maskin ganska lätt, (Credit: Intel).

Processor och chipset, Dual-core, utan att fråga. behövs inte quad-core från en klient perspektiv (om du arbetar med 3D-artister), eftersom de flesta program är bara inte så gängade. Enkel kärna är sannolikt att göra multitasking bara lite mer smärtsamt för avancerade användare.

För de flesta situationer, E-serien av Intel Core 2 Duo-processorer erbjuder utmärkt prestanda till ett billigt pris. Stöd för Intels Active Management Technology (AMT) 5,0 och vPro är E8600, E8500 och E8400 är en bra satsning, parat med en Q45 chipset (Q43 och G43 är inte vPro aktiverad). Precis som Centrino, vPro certifiering handily inte existerar om du inte har Intel hårdvara hela vägen ner linjen, så vara medveten om fallgroparna här, speciellt med icke-Intel NIC (nätverkskort).

Fyra serier chipset ger också tillgång till digital video ut, vilket kan krävas för vissa bildskärmar utrullningar. Om du verkligen vill slarva, det nuvarande utbudet av Pentium och Celeron är helt enkelt äldre åter badged Core 2-chips – som ett resultat finns det ingen virtualiseringsstöd (och så ingen vPro), mindre cache och en lägre front-side bus , men dessa uppoffringar får inte vara märkbara på standardkontorsmaskin. Alternativt AMD: s sortiment av processorer för närvarande snyggt prissatta.

RAM, För de flesta utrullningar, är 2GB tillräckligt. Var medveten om fällan att köpa en maskin med 4GB RAM leverans med en 32-bitars operativsystem, eftersom det inte kommer att kunna använda maximalt. När det gäller hastighet (så länge du kör dual-channel), kommer sannolikt att bli allt viktigare i de flesta utrullningar kapacitet. Som sådan DDR2-667 eller 800 är helt bra.

GMA X4500 är inte den mest kraftfulla grafikkretsen i världen, vilket gör det praktiskt för affärs utrullningar som inte behöver någon sådan lättsinne. (Credit: Intel)

Grafik, integrerade grafikkort, så mycket som det smärtar oss att säga, är mycket bra för de flesta fall. Även om du kan komma undan med VGA ut om du försöker att vara billig, kommer användarna tack för förbättrad bildkvalitet som kommer med DVI. Vissa datorer levereras med Displayport eller HDMI-portar för att spara på baksidan input / output utrymme, men ha i åtanke om bildskärmarna inte kommer att ta att anslutnings- och DVI-adaptrar ingår inte, kan det driva upp kostnaden.

Hårddisk, Realistiskt mycket få arbetare kommer att använda upp en 80 GB hårddisk, men detta är sannolikt den minsta kapacitet mekanisk enhet du hittar idag. Vista själv har ett fotavtryck på cirka 14SE – ge eller ta runt en annan 5-10GB för pagefile.sys och hiberfile.sys. Adobe CS3 kommer in på runt 4 GB, Office 2007 på runt 600MB. Tillåt för cirka 20 GB skräp, och du är fortfarande bara på runt 50GB.

XP genom jämförelse har ett fotavtryck på ungefär 5.8GB exklusive pagegile.sys och hiberfile.sys, vilket möjliggör ännu mer flexibilitet. Det är osannolikt flesta användare någonsin kommer att se mer än hälften av det 80 GB kapacitet tuggas upp. En stor kapacitet hårddisk inbjuder bara folk att göra saker som du inte vill uppmuntra, som butiken hela sin musiksamling där, eller beroende på hur mycket de kan komma undan med din infrastruktur, kör en torrent-klient.

låt det dö redan. (Credit: Panasonic)

Diskettenhet / optisk enhet, Sanningen är, diskettenheter kan fortfarande vara jävligt bra för firmware uppdateringar och för att införa anpassade drivrutiner under en Windows XP-installationen, eftersom det inte är smart nog att hitta andra mål. Men om du har en bootbar USB-nyckel, Ultimate Boot CD eller shadier Hiren Boot CD, du kan ofta kringgå behovet av en. Du kan alltid ha en USB-diskett köra runt för de “just in case” ögonblick – även chansen att det kommer att bli en obligatorisk del av varje maskin du väljer ändå.

Om du drar allt över Ethernet, är det ändå bäst att hålla en optisk enhet som det blir unika situationer där du verkligen behöver använda en skiva – plus arbetstagare kommer förmodligen att älska dig för att tillföra den fria mugghållare.

Nätaggregat, Även om du kan komma undan med strömförsörjningsenheter så låga som 135W och fortfarande köra något rimligt kraftfull, det är inte kapacitet men effektiviteten som är viktigt när det gäller att driva på arbetsplatsen. De flesta leverantörer börjar att skjuta 85-plus – det vill säga nätaggregat som är åtminstone 85 procent effektiv. Plocka en av dessa upp bör hjälpa dig att spara på elräkningar, och eftersom mindre energi flyr som värme kommer potentiellt att påverka luftkonditionerings räkningar under en lång tid.

Nätverks, du skulle vara galen att inte få gigabit, ännu galnare inte att få en PXE-kapabel NIC med fjärrväcknings – lyckligtvis detta bör de facto-standard dessa dagar. Om du vill vPro, måste du använda en integrerad Intel NIC på en Q45 chipset.

Windows 7 hotar att förskjuta XP, om bara på grund av XP ålder. (Credit: Microsoft)

OS licensiering, om du redan har erbjudanden med att säga, Microsoft, för ditt OS utrullning, leverantörer kanske kan erbjuda OS mindre maskiner till ett billigare pris. På Microsofts sida, har en hel del företag som inte gått med Vista, och med tanke på dess hårdvara overhead detta är förståeligt. Du kanske vill kontrollera att maskinen ger XP nedgraderingsrättigheter från Vista Business.

Men om du använder Windows XP, måste du vara medveten om en liten sak som kallas Windows 7 – eller vad som blir snabbt känd som “Vista gjort rätt”. Det kommer att vara med oss ​​22 oktober 2009.

XP till sin natur är, ja, blir gammal. 32-bitarsversionen kan inte skapa GPT-diskar, endast MBR, vilket betyder att den kan inte skapa volymer över 2TB i storlek. Att inte tala om hela 4GB RAM problem förvärras av det faktum att Windows XP 64-bit fruktansvärt stöd när det gäller program och drivrutiner. Tro det eller ej, även Vista kan göra anspråk på vissa positiva jämfört med XP – i vissa ekosystem kan det finnas en synlig förbättring av nätverksprestanda.

Uppgraderingen till Windows 7 64-bit kan vara ett val som i slutändan är gjord för dig med både hårdvara och programvara – bäst att börja utvärdera det idag för att se om och hur det passar din infrastruktur. För dem som funderar på Linux eller andra operativsystem, det låter självklart, men se till att du har den tekniska personalen och IT-infrastruktur för att stödja dem och mer än sannolikt, deras integration i en Microsoft-infrastruktur.

Med allt detta i åtanke, här är våra nuvarande favoriter på marknaden för ett kontor utrullning. Vi har listat vPro kapabla modeller här i förekommande fall, men om du inte behöver tekniken kan du spara mer genom att rulla ut billigare styrkretsar.

Apple iMac, Apple gjort ett antal ändringar i 24-tums iMac, men att göra det tillgängligt på detta pris är den mest imponerande. Förutsatt att du gillar din allt-i-ett bästa som enkla stationära datorer, kommer iMac uppfyller dina förväntningar med hastighet och elegans.

HP dc7900 SFF, HP Compaq dc7900 är en solid verksamhet erbjudande inom premiumskrivbordsutrymme, men konkurrensen verkar vara ett litet steg framåt.

Dell OptiPlex 960, Om du vill köpa i premie slutet av affärs stationära marknaden, kommer du att hårt pressade att göra bättre än Dell OptiPlex 960.

* Dell definierar skillnaden mellan slutanvändare och IT-stöd som möjligheten för en IT-avdelning för att diagnostisera problem själva. personal IT-stöd kan också utbildas för att använda Dells webbplats för att logga utbyte av hårdvara begär sig utan att behöva samarbeta med Dell ingenjörer.

Acer Veriton L670G, Liten och kraftfull, Veriton är ett utmärkt affärs maskin. Dess storlek kommer till priset men för att behöva ta itu med en extern strömadapter, och brist på utrymme för intern expansion.

Lenovo Thinkcentre M58p Small Form Factor, The M58p gör vad Lenovo gör bäst – ger en kontorsmaskin som bara gör sitt jobb. Med några alternativ läggas till basen konfiguration, är det tillräckligt flexibelt för de flesta arbetsplatser.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst