Barracuda Spam Firewall 400 Review

Säkerhet apparater tenderar att vara baserade på relativt blygsamma hårdvara och Barracuda Spam Firewall 400 är inget undantag. Snarare är det programvara som förvandlar denna AMD Athlon-drivna systemet i en säkerhetsfunktion: Spam Firewall 400 driver en säkerhets härdad Linux OS, en Spamassassin-baserade anti-spam filter och en egen antivirus scanner. Barracuda Spam Firewall 400 kostar £ 3885 för obegränsat antal användare.

En enda Ethernet-port ansluter Barracuda till LAN och en gång tilldelas en IP-adress (med hjälp av en lokal terminal) installationen sker via en webbläsare. En guide tar dig snabbt igenom den initiala konfigurationen med, liksom de flesta sådana apparater, ett urval av distributioner. Det enklaste är att vidarebefordra SMTP-trafik via nätverkets brandvägg samtidigt, om e-postservern ligger utanför brandväggen, måste du uppdatera dina DNS-poster direkt peka på apparaten.

Hursomhelst kan Barracuda rutan upp och filtrera meddelanden på bara några minuter och flera domäner samtidigt. Till skillnad från de Surfcontrol och Mirapoint apparater, endast hanterar det inkommande e-post.

Standardinställningarna kommer att vara bra att gå för de flesta kunder, som Barracuda programfunktioner Bayesiansk inlärning teknik finjustera sig som det går. Men det finns också gott om utrymme för anpassning, inklusive möjligheten att ändra spam poängsystemet direkt, lägga till eller ändra externa svartlistade servrar och ange filter nyckelord i ditt eget. Bilagefiltrering är en anpassningsbar alternativ också, med de vanliga faciliteter för att blockera, karantän och ändra misstänkta meddelanden.

Undantag kan hanteras på ett antal olika sätt, bland annat vit / svarta listor med användare som kan ändra dessa direkt med en nedladdningsbar e-postklient plug-in. Detta är endast tillgänglig för Outlook för närvarande, men Exchange är den huvudsakliga målgruppen med en Exchange Accelerator annan viktig försäljningsargument. Detta använder LDAP-tjänsten inbyggd i Microsoft-postserver för att kontrollera mottagarna innan leverera meddelanden, sålunda lätta bördan på e-postservern samt erbjuda skydd från katalogattacker.

Ledningen gränssnittet är enkel, om inte det bästa vi har sett. Till att börja med du presenteras med en statusindikering med grafer för att sammanfatta aktivitet per timme och daglig basis, och faciliteter för att köra ett antal inbyggda rapporter. Aktivitetsloggar kan också undersökas härifrån, tillsammans med förteckningar över de blockerade eller karantän meddelanden för att avgöra varför post inte når fram. På nedåtsidan, gör allt detta plus detaljerade anpassningsmöjligheter för en rörig gränssnitt och, även om det gör jobbet mycket bra, det är inte det lättaste av produkter för att komma till rätta med.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator