Bankerna att vara realtid genom 2016, order RBA

Reserve Bank of Australia (RBA) har sagt banker att marknaden har misslyckats på realtidsbetalningar, och har lagt fram en tidsplan för när banker bör påskynda sina transaktioner.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Styrelsen har genomfört en översyn i betalnings innovation sedan maj 2010 få bidrag från branschen. Det sade i sina slutsatser släpptes igår, att det inte tidigare har försökt att spela en formell roll i bank innovation, eftersom det är bäst drivs av marknadskrafterna. Det har emellertid nu beslutat att det finns vissa “marknadsmisslyckanden” som har hindrar innovation i allmänhetens intresse. Detta har resulterat i luckor som RBA säger behöver fyllas.

Dessa brister inkluderar realtidsbetalningar, enklare adressering av betalningar och ge mer information utbetalningar. RBA har utarbetat en strategi, komplett med tidslinjer.

RBA sade att alla direktinträdes betalningar (till exempel löne transaktioner), som för närvarande utarbetas mellan banker med hjälp av fem sats transaktioner per dag, bör lösas på den dag då instruktioner för betalning presenteras.

Företag och konsumenter bör kunna göra betalningar i realtid, med “nära till omedelbara” medel tillgänglighet för mottagaren.

Låg betalningar bör också kunna göras utanför kontorstid. Helst skulle detta gälla avveckling av kortbetalningar under helger och helgdagar.

RBA sade att realtidsbetalningar inte bara kan användas av regeringen för akuta betalningar, men skulle också ge företag och konsumenter större säkerhet om det finns medel. För företag, skulle detta minska betalnings företagens kostnader.

Att tillåta betalningar som skall göras 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan skulle föra banksystemet i linje med resten av samhället, sade RBA, där allt fler tjänster förväntas vara tillgängliga hela tiden.

RBA anses förbättra hastigheten av betalningar genom att uppgradera satssystem för direktinträdes betalningar, men sade att det skulle vara bättre lämpade av en betalnings nav som banker kunde kommunicera betalningar effektivt. Det kan finnas ett nav eller flera nav som länkar till en uppgörelse nav.

RBA betraktas som en enda nav för att vara det bästa alternativet, som skulle antingen ägs av ett kommersiellt företag eller av RBA själv.

Vid det här laget bör företag och konsumenter också har kapacitet att skicka information med betalningar, till exempel, inklusive information om vilken del av en faktura betalas med den summa pengar som skickas.

Eftersom detta är ännu inte tillgängliga, är företag som använder andra metoder för betalning, som checkar, sade RBA. Ett sätt att ta itu med frågan, enligt RBA, vore att skicka ut betalningsmeddelanden som tillåter ytterligare data. Det andra alternativet skulle vara att sända extra information separat, och sedan använda en referens för att få de två tillsammans senare, vilket skulle göra det möjligt större mängder data som ska skickas.

Bankerna bör göra det lättare att ta itu med massbetalningar till mottagare.

För närvarande, en betalningsmottagarens bank tillstånd gren (BSB) och kontonummer måste ges för en betalning som skall göras på sitt konto. Konsumenterna normalt inte kommer ihåg dessa detaljer, eftersom det finns så många siffror är inblandade, och det är lätt att komma in dem felaktigt, sade RBA.

“Det är troligt att dessa problem är anledningen till att vissa människor är ovilliga att göra elektroniska betalningar, och har resulterat i betydande kostnader för att hantera betalningar som har gjorts fel”, sade RBA.

Detta kan också leda till lättare byte av bankkonton. Bankkontonummer portabilitet har länge varit en fråga som regeringen har velat ta itu med Federal kassör Wayne Swan be RBA att genomföra en förstudie i ärendet under 2010.

“Styrelsen anser därför att ett enklare sätt att ta itu med betalningar skulle kunna förbättra effektiviteten i betalningssystemet. Det kan också ha en biprodukt av ökad konkurrens i tillhandahållandet av finansiella tjänster i den utsträckning som det gör det lättare för kunderna att byta konton mellan finansiella institutioner “, RBA sade i sina slutsatser innovations.

RBA föreslog att en identifierare för kontoinnehavare, till exempel ett telefonnummer, kan vara det enklaste sättet att förenkla processen.

RBA vill att röra sig snabbt på alla dessa frågor, det kommer att få in synpunkter industrin i slutet av augusti, och vill vara i stånd att ha en tydlig väg framåt senare under 2012.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst