Backblaze B2: Smuts billiga molnlagring för företag

Söka, pilgrim.

10 GB fri

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

AWS dominerar infrastrukturen som en marknadstjänst idag, men de är inte det enda spelet i stan. I själva verket, Backblaze, nio år gammal – och lönsam – är molnlagring fast, visar bara hur smuts billig specialbyggda lagring kan vara.

Dessutom är Backblaze nu öppnar sina API så att utvecklarna kan bygga sina program på de billigaste lagring i molnet. De har redan flera samarbeten integrations inklusive Synologys NAS lådor, Hjortron backup tjänst, OpenIO s på plats privata moln och Ortana mediearbetsflödessystem.

B2 är en vilsam förvaringsobjekt, baserat på den programvara som Backblaze utvecklats för sin framgångsrika obegränsad backup tjänst som för närvarande lagrar över 200 petabyte. Översättning: det är som AWS, men fokuserade på lagring.

Backblaze tar en halv penny per månad per gigabyte kapacitet. Inte bara är att en del av AWS S3 prissättning, är det ännu mindre än de AWS djupa arkiv Glacier kostnader.

Hur man planerar, hantera och optimera företagets lagring för att hålla jämna steg med datafloden.

Om du vill spela med B2 första 10GB är gratis, dubbelt så stor kapacitet att AWS ger bort.

AWS har stört IT-marknaden som ingen annan teknik eller företag under de senaste 20 åren. Men det är inte slutet-alla och vara-all. Det kan vara att börja alla, men, egentligen, Service Bureau var där först.

Glöm hype. Vad vill du verkligen behöver för att uppfylla dina affärsmål? Massor av lagring? B2. Massor av beräknar att massera data? Inte B2.

Leverantörer kommer alltid – och förståeligt – styra dig mot problem de kan lösa. Du måste bestämma vad dina prioriteringar är, bedöma vilka verktyg kan göra, och sedan välja den bästa – men ofullkomliga – verktyg för jobbet. Det är därför du är värt pengarna du tjänar.

Artig kommentarer välkomna, naturligtvis. Disclosure: Jag är en detaljhandels kund hos Backblaze och har aldrig gjort affärer med dem i någon annan egenskap.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

speciell funktion

Storage Bits ta