AWS, IBM moln duell huvuden till Kina

IBM har varit inriktade Amazon Web Services med sin marknadsföringskampanj och nu de två moln rivaler tar kampen för att Kina, en marknad som är avgörande för tillväxten av båda spelarna.

Att flytta till IaaS: En översikt

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Skulle ditt företag behålla sin interna datacenter eller lägga ut den till en tjänsteleverantör? Vilka är drivkrafter och hinder när det gäller att molninfrastruktur? Vilka typer av arbetsbelastning är bäst lämpade för moln driftsättning och som är ledande molnplattformsleverantörer? Vi tittar på de senaste aktuell forskning om dessa viktiga IT-arkitektur frågor.

Låt oss ansluta prickar

En uppenbar takeaway här är att båda företagen måste samarbeta med kinesiska företag att erbjuda molntjänster. De kan inte bara ställa upp butiken utan en lokal partner. Det är också oklart hur drabbade AWS och IBM kommer att vara av NSA snokande frågan. En annan rynka värt att notera: Medan IBM siktar AWS med marknadsföring, Microsoft är redan i Kina med Azure-tjänster.

Tidigare, IBM siktar på Amazon Web Services via marknadsföringskampanj, AWS att leverera tjänster inifrån Kina från 2014

Med tanke på att verkligheten kan molnet slaget i Kina komma ner till partnerskap. IBM har en lång historia i Kina på många fronter och har erbjudit företagstjänster för ett tag. AWS kommer att behöva bygga upp sina lokala partnerskap som erbjuder tjänster.

För nu är IBM och AWS i stort sett spela på motsatser slutet av molnet marknaden i Kina, men att situationen inte kommer att hålla. Molntjänster kommer commoditize bråttom.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar