AWS i Oz att öka konkurrensen: analytiker

Analytiker har vägt in på Amazon Web Services (AWS) avsåg planer på att ha en datacenter i Australien år 2012, säger att flytten skulle medföra lägre priser och ökad konkurrens på den lokala marknaden, men kan öppna australiska data till den långa armen av US Patriot Act.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Gary Burgess, chef för forskning för app Internationella berättade webbplatsen Australien som AWS drag i den australiensiska marknaden skulle föra med sig ökad priskonkurrens och placera en nödvändighet på den lokala mellanklassmolnmarknaden att leverera bättre tjänster av hög kvalitet.

Kunder som hade undvikit AWS på grund av hög latens och oro över uppgifter suveränitet skulle hoppa på chansen att anmäla sig om företaget etablerat sig i Australien, sade Burgess.

Uppenbarligen har datacenter i APAC som i Singapore, men det är förmodligen två frågor som de är ute efter att ta itu med [en australisk datacenter]. Data suveränitet är helt klart en stor fråga samt latens. Jag är säker på att de har fått en hel del människor som vill använda dem i dag men inte för dessa skäl. För den australiensiska marknaden, kommer det också att öka intresset för offentliga moln väckande av sin datacenter till Australien och, naturligtvis, är det verkligen kommer att sätta lite fart för konkurrens.

“Den ökade konkurrensen skulle sätta press på pris och kvalitet på tjänsterna för alla”, säger Burgess.

Scott Stewart, forskningschef för analysföretaget Longhaus, tror också att om AWS kommer ner under den skulle tvinga den lokala mellanklassmolnmarknaden att prissätta sina tjänster på olika sätt, och mer konkurrenskraftigt.

Stewart sade att lokala molnleverantörer fångas i en medelväg mellan en direkt och kontinuerlig prissättning ses i traditionella webbhotell, och pay-as-you-use modell som erbjuds av Amazon Web Services. Han sade att införandet av AWS till den lokala marknaden skulle dra lokala leverantörer ur ingenmansland och till en billigare, mer konkurrenskraftig pay-as-you-use modell.

“Vi har alltid trott att AWS var närmare den verkliga konsumtionsbaserad prismodell som andra leverantörer inte har kunnat uppnå. Vi har funnit att nästan alla lokala leverantörer be kunderna att betala för viss infrastruktur i förskott. AWS är det närmaste vi har stött på i samband med detta. du betalar bara för det du använder på timbasis för beräkna och lagring. Det skulle vara välkommet att ha den konkurrens skillnad att köra andra leverantörer för att genomföra en liknande prismodell, “sade han.

Men Stewart tillade att de som hoppar på Amazons lokala smak kan öppna sig själva och sina data upp till granskning från amerikanska myndigheter under täckmantel av den ökända Patriot Act.

USA-baserade uppgifter ansikten exponering mot Patriot Act och Foreign Intelligence och lagen Övervakning, vilket innebär att data som lagras i en offshore molnmiljö kan nås av amerikanska federala brottsbekämpande organ, oavsett vem som äger uppgifterna. Enligt Stewart, skulle data som lagras i en AWS datacenter i Australien också inför granskning enligt lagen som Amazons hemland är USA.

“USA: s tillsynsmyndigheter kommer att kunna få tillgång till dessa uppgifter när som helst eftersom [AWS] är ett amerikanskt företag på australisk mark. Det är lite av en myt det att ha onshore data kommer att minska riskprofil”, säger Stewart.

Microsoft nyligen inför ett liknande problem när det tillfrågades vid brittiska lanseringen av Office 365 om det kunde garantera att data som lagras i den molnbaserade program skulle lämna EU under några omständigheter. Vd för Microsoft Storbritannien, Gordon Frazer, sade att han inte kunde ge en sådan försäkran. Microsoft besvarade en liknande fråga till sin lokala laget av webbplatsen Australien och svarade på ett liknande sätt.

Detta är vad Microsoft sade

Stewart sade i dag dock att IT-chefer så småningom skulle sluta oroa om konsekvenserna av Patriot Act och behandla det som bara en annan lag som skall följas vid hantering av företagsdata.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar