Automatiserad styrning: Cloud computing är grundbulten för framgång eller misslyckande

Lyssna på podcasten. Hitta det på iTunes / iPod och Podcast.com. Läs en utskrift eller ladda ner en kopia. Få en kopia av Glitch: The Hidden Effekterna av felaktig programvara. Läs mer om styrning risker. Igen WebLayers.

Enterprise Architects Allt Gå i gemensamma försvar mot Cyper säkerhetshot

M anagement och styrning är skiljedomare av framgång eller misslyckande när vi ser över en molntjänster ekosystemet och hela livscykeln av dessa ansökningar. Det är därför styrningen är så viktigt i den spirande era av cloud computing.

Som moln levererade tjänster blir myntet av produktiviteten sfären, hur dessa tjänster hanteras som de utvecklas, iordningställas och användas – över en service livscykel – allt bestämmer deras verkliga värde.

Affärs Trends in Global IT marknader ger nya Traction och värde för Enterprise Architecture, Confluence av globala trender ups ante för förbättrad IT-styrning för att förhindra kostsamma företag “glapp

Och ändå styre fortfarande alltför ofta brutna, dåligt utvidgas till hela utvecklings och utplaceringen kontinuum, och ofta inte kan uppfylla den nya komplexiteten inneboende i molnmodeller.

En viktig ledartyp för framtida miljöer och för att definiera roll och krav för automatiserad moln styre är i applikationsutveckling, som på grund av populariteten av plattformen som en tjänst (PaaS) är redan till stor del en service ekosystem.

Här för att hjälpa oss förklara varför bakade in synlighet över tjänster skapande och distribution är avgörande vänligen gå Jeff Papows, VD för WebLayers och författare till Glitch: The Hidden Effekterna av felaktig programvara, och John McDonald, VD för CloudOne Corp. moderator är BriefingsDirect s Dana Gardner, chefsanalytiker på Interarbor Solutions.

Här är några utdrag

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

M cDonald: Cloud, ur ett tekniskt perspektiv, är mer om några mycket sofistikerade verktyg som används för att virtualisera de arbetsbelastning och data och flytta dem direkt från en bank av servrar till en annan, och från en hel datacenter till en annan, utan användaren verkligen vara medveten om det. Men i grunden är cloud computing om att få tillgång till ett datacenter som är min datacenter on-demand.

I grund och botten är det enklaste sättet att komma ihåg det är att molnet är att hårdvara som Software as a Service (SaaS) är programvara. I grund och botten, för CloudOne, vi ger IBM Rational Utvecklingsverktyg både genom cloud computing och SaaS.

Det är en myt att utvecklingen är något som vi borde vara verktygslösningar för, som ger kraft till en byggnad eller vatten tjänsten. I själva verket är det inte hur det fungerar alls.

Det finns människor som kommer och går med olika roller i hela utvecklingsprocessen. Front-end analytiker spelar en stor roll i att samla in krav. Sedan, ganska ofta, arkitekter ta över och utforma programmet eller vad vi bygger från dessa krav. Sedan de människor som gör kodning, utvecklare, ta över. Som rullar in testning och som rullar in driftsättning. Och eftersom detta livscykel rör sig genom dessa roller vax och avta.

Men den traditionella modellen för att få utvecklingsverktyg inte riktigt fungerar på det sättet alls. Du brukar köpa alla de verktyg som du någonsin kommer att behöva framsidan, vanligen med ett stort inköp, sätta dem på servrar, och låt dem sitta där tills de människor som ska använda dem och logga in och använda dem. Men, medan de sitter där, tar upp plats och ditt kapital kostnadsbudget, och inte används, det är slöseri.

Den molnmodell kan du snurra upp och spinn ner lämplig mängd av mjukvara och hårdvara för att stödja verkligheten i mjukvaruutveckling livscykel. De pengar som du sparar genom att göra det är anledningen till att du kan öppna alla branschtidningen och de sju första sidorna är alla kommer att handla om molnet.

Det är så att kunderna i CloudOne och IBM Rational att använda pengarna i nya kreativa, intressanta sätt att tillhandahålla verktyg de inte hade råd innan, att starta piloter av olika, mer sofistikerade teknik som de inte skulle ha kunnat samla de resurser att göra innan. Så det är inte bara en kostnadsbesparingar uttalande, det är också lätt att använda, enkel start-up och en förmåga att få mer för pengarna från utvecklingsprocessen. Det är en ganska cool sak hela vägen runt; P apows. En hel del om vad som händer i cloud computing är det inte en särskilt ny sak. Vad vi brukade tänka på värd eller outsourcing. Vad som händer nu är världen blir mer mobila, som 20 procent av vår IT-kapacitet är inriktad på ny applikationsutveckling.

Vi måste få mer kreativa och mer fördelade kring talang som bidrar till de kritiska applikationsutveckling och projekt …. Design tid styre är nästa logiska sak att kontinuum, så att alla inneboende riskminimering i samband med styrning och sedan IT-kontakter kan användas för applikationsutveckling i en hybridmodell som är både geografiskt och organisatoriskt distribueras.

När du försöker lägga till några linjär struktur och förutsägbarhet för de hybridmodeller, konstanten som kan ge en viss ordning och vissa effektivitet är inte enbart teknik-baserade. Det är inte bara virtualisering, den extra virtuella maskinkapacitet, eller ens mellanprogram för att inkludera företag som WebLayers eller verktyg som Rational. Det är den process som går längs med den. En av de verkligt viktiga sakerna designtidsstyrning är granskningsprocessen.

Governance är en stor del av den teknik verktygen som institutionaliserar att granskningsprocessen och tillägger att för att det annars kan snabbt bli lite kaotiskt.

M cDonald: Utmaningen av verktyg förr i tiden var att de i stor utsträckning skapades under en tid där alla människor och utvecklingsprojektet satt på samma våning med varandra i en massa kuber på kontor.

Som de utmaningar som utvecklingen har orsakat företag att titta på outsourcing och offshoring, men ännu mer förenklat sammanslagningen av min bank och din bank. Sedan har vi grupper av utvecklare i två olika städer, eller vi köpte en paketerad applikation, och den bästa skicklighet för att hjälpa oss att integrera det är faktiskt från en tredjepartsföretag som är i en helt annan stad eller land. Dessa verktyg har visat sina svagheter, även i bara få tag på dem.

Hur gör jag slå ett hål genom brandväggen för att ge dig ett sätt att checka in din kod problem? Molnet ger oss möjlighet att skapa en särskild nytt datacenter som sitter på Internet och är tillgänglig för alla, oavsett var de är och i vilken tidszon de arbetar och vad relation de har till mitt företag.

Det frigör saker att vara samarbete över företagsgränserna. Men med denna frihet kommer en stor utmaning i att förena en process över alla dessa olika människor, och få en gemensam motor att arbeta över alla dessa människor.

Det är nästan ett krav att hålla hjulen på bussen och att ha en viss grad av förmåga att hantera processen i enlighet med regler och information om hur beslut fattades i sådana distribuerade sätt att de är spårbara och prövas. Det är verkligen inte möjligt att uppnå en sådan distribuerad utvecklingsmiljö utan att styrningen vägledning.

P apows: Vi har att göra med vissa utmaningar för första gången som kräver out-of-the-box tänkande. Jag pratar om detta i “Glitch”. Vi har nått en punkt där det en biljon anslutna enheter på Internet som i februari i år. Det finns en miljard inbyggda transistorer för varje människa på planeten.

Du har läst om eller hört talas om eller upplevt i första hand de katastrofer som kan hända i produktionsmiljöer, där man har en viss marknadsläge program, där tjänsten försvinner, där det finns även skadade varumärken eller ekonomiska konsekvenser.

Alla köper intellektuellt i styrning, men ingen individuellt vill styras. Om du automatisera det, om du inte ger rätt stack verktyg och kodifiera bästa praxis och bibliotek som kan återanvändas, det helt enkelt inte kommer att hända. Människor är människor, och utan automatisering för att göra det naturligt, få onaturliga saker tillämpas några procent av tiden, och styrningen kan inte arbeta på det sättet.

M cDonald Utvecklare visa sig ganska ofta som konstnärer. De får inte formulera det på det sättet, men de ofta ser sig själva som konstnärer och deras palett är kod.

Som sådan, de omedelbart rankle vid varje föreställning om att, som konstnärer, de bör regleras. Men som vi redan har etablerat, är det vägledning för dem runt de processer, metoder, regler, och så vidare helt avgörande för framgång, verkligen i organisationer av alla storlekar, men orimligt i en distribuerad utvecklingsmiljö. Så, hur du handskas med denna fråga?

Tja, bädda du det i hela sin omgivning från den allra första etappen. I de flesta företag är detta försöker bestämma vilka projekt vi bör göra, som i många företag är en huvudsakligen över glorifierad e argument.

Styrningen måste vara process vänliga

G overnance måste ingå i varje steg av det sätt försiktigt nudging, och ibland skytteltrafik alla dessa spelare tillbaka i rätt linje när det gäller att se till att resultatet av deras ansträngningar är kompatibel med vad det är att jag behövde vara kompatibel med.

Kort sagt, har du att göra det vara en del av och inbäddade i varje skede av utvecklingsprocessen, så att det till stor del försvinner, och blir något som blir en sådan naturlig förlängning av verktyget så att du inte har någon vägen inse att de håller på att regleras

WebLayers var den allra första partner som vi nådde ut att säga, “Kan du gå ner den här resan med oss ​​tillsammans, som vi börjar utveckla dessa arbetsbänkar, dessa integrerade verktygslådor, och leverera dem via molnet on-demand?” Vi vet redan och ser att bädda styrning i varje lager är något som vi måste kunna göra ut ur porten.

Teamet på WebLayers var fenomenala att svara på denna begäran och vi kunde ta flera baserade instanser av olika Rational-verktyg, bädda in dem WebLayers teknik, och baseras på hur molnet fungerar, arkivera dem, sätta upp dem i vårt bibliotek för att vara kunna dras ner off-the-shelf, klonas, och gjorde ett exempel på de olika kunder som vi har kommer till vår pipeline som vill uppleva denna teknik i det vi gör.

Säkra före det osäkra

T han undvikande av saker går dåligt är tyvärr mycket svårt att mäta. Det är något som alla som försöker att göra ett moln levererade utvecklingsmiljö och gör det rätta genom att bädda in det på rätt styrning riktlinjer bör veta att komma ut ur porten. Det bästa som kommer att hända är att du inte kommer att ha en katastrof.

Som sagt, en av de prydliga saker om att ha en gemensam arbetsbänk, och med vilka typer av rapportering i mätvärden som kan mäta, vilket innebär att IBM Jazz, tillsammans med WebLayers teknik, är att jag kan få en mycket detaljerad bild av vad som händer i min programvara fabrik vid varje tur av veven och där saker är på väg bort rälsen lite.

P apows: Det finns en gammal uttryck som du är så nära till skogen kan du inte se träden. Jag tror i IT-branschen är vi ibland så djupt inbäddade i barken vi kan inte se någonting.

Vi har varit att utveckla, expandera, distribuera och återuppfinna i stor skala så snabbt under de senaste 30 åren som vi har nått en brytpunkt där, som jag sa tidigare, mellan komplexitet kurvor mellan bristen på elasticitet och människa kapital, mellan explosionen och mängden mobila enheter och deras benägenhet för att komma åt all denna back-end infrastruktur och applikationer, där något måste i grunden förändras. Det är ett problem på en skala som inte kan bli överväldigade genom att helt enkelt kasta flera organ på det.

kreativa lösningar

S econdly, i den nuvarande ekonomin, mycket få CIO har elastiska budgetar. Vi måste göra som en industri vad vi har gjort från början, vilket är att automatisera, förnya och hitta kreativa lösningar för att bekämpa konvergensen av alla dessa digitala element till vad som annars skulle vara en perfekt storm.

Så SaaS, cloud computing, automatiserad styrning, former av artificiell intelligens, Rational verktyg, konsekvent arbetsbänk metoder, alla dessa saker är instrument för att få oss ur hörnet som vi annars har målat oss i.

Jag vill inte verka som en alarmerande eller försöka måla en alltför stor storm moln vid horisonten, men detta är helt enkelt inte något som kommer att hända eller lösas i en business-as-usual vanligt sätt.

Det är i själva verket är där företag som CloudOne kan expandera och hoppa produktivitets ekvationer för företag i vissa segment av marknaden. Det är där automation, oavsett om det är Rational, WebLayers, eller en annan bit av teknik, har kommit att bli en del av receptet för att få bort denna del innan vi såg det ut bakom oss.

M cDonald: Om du har någon lust alls att se vad det är som Jeff och jag säger dig, ge det en virvel, eftersom det är mycket enkelt.

Det är en av de coolaste sakerna för alla om hela denna modell, i mitt sinne. Det finns helt enkelt inget hinder för någon att ge det ett försök. I den gamla modellen, om du ville ge tekniken ett försök, du hade bättre start med din miniräknare. Och du hade bättre få namn och adress på din styrelse, eftersom du kommer dit så småningom att få kapital godkännande och så vidare för att ens få ett pilotprojekt inleddes i många fall med en del av dessa mycket sofistikerade verktyg.

Detta är helt enkelt inte fallet längre. Med CloudOne miljö kan du logga in på denna eftermiddag med ett webbaserat formulär för att få en instans av låt oss säga, Team Concert ställa upp för dig med WebLayers teknik inbyggd i det, i ca 20 minuter från det att du trycker på “skicka” och det är helt gratis för den första modellen. Därifrån växer du bara när du behöver dem, användar av användare. Det är egentligen ganska enkelt att ge detta begrepp ett försök och det är egentligen mycket enkelt.

Lyssna på podcasten. Hitta det på iTunes / iPod och Podcast.com. Läs en utskrift eller ladda ner en kopia. Få en kopia av Glitch: The Hidden Effekterna av felaktig programvara. Läs mer om styrning risker. Igen WebLayers; Du kan också vara intresserad av.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar