Autodesk köper SeeControl, ögon Internet of things roll

Autodesk på torsdag sade den har förvärvat SeeControl, vilket ger ett företag sakernas Internet plattform.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Flytten ger Autodesk en bättre inträde i sakernas Internet. SeeControl programvaru kontrollerar och hanterar fjärrenheter och ger analyser.

Autodesk sa att det kommer att sälja och stödja SeeControl plattformen och integrera tekniken i sina designverktyg för tillverknings- och byggindustrin. Syftet skulle vara att låta designers för att skapa strukturer som skulle införliva sakernas Internet. SeeControl är en vit etikett, moln plattform som används i industriella produkttillverkare som vill integrera smarta sensorer och tjänster.

Här är en titt på hur SeeControl ger analys på toppen av sin plattform och hanterar data och enheter.

Villkor för affären har inte offentliggjorts. Autodesk sade affären kommer att slutföras under kvartalet som avslutades 31 oktober

Autodesk är i mitten av flera övergångar. Först är Autodesk flyttar till en molnprenumerationsmodell över sin traditionella licensierad programvara företag. Dessutom är Autodesk ser att integrera sina konstruktionsverktyg med ny utveckling som 3D-utskrifter.

För det andra kvartalet, rapporterade Autodesk en ne förlust på $ 1,04 en andel på intäkter på $ 610.000.000, en minskning med 4 procent från ett år sedan. Non-GAAP resultat var 19 cent per aktie i andra kvartalet, två cent över förväntningarna.

Liksom andra teknikleverantörer, Autodesk kämpade med valutafluktuationer. Omsättningen minskade i de flesta regioner utom för Nord- och Sydamerika.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar