Australiska regeringsstyrkor sig in i molnet

Den australiska Department of Finance har idag släppt en uppdatering till sin cloud computing politik som kommer att se myndigheter anta molntjänster nästa gång deras system är för en uppdatering.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Den tredje versionen av den australiska regeringen Cloud Computing politik (PDF) lägger ut en plan som kommer att se skapandet av molntjänster panel vid årets slut, liksom en studie av automatisk omlokalisering av kritiska data till en regering moln av december.

Enligt regeringens moln politik, myndigheter måste nu anta molnet där det är lämplig för ändamålet, ger tillräckligt skydd av data och ger valuta för pengarna “politiska stater.” En stor möjlighet finns för myndigheter att öka sin användning av molntjänster.

Trots den federala regeringen utgifterna runt AU $ 6 miljarder euro per år på IT, sedan juli 2010 har upphandlingen av molntjänster i den federala regeringens anbudssystemet uppgick bara AU $ 4.700.000.

De nya reglerna beordrat användningen av molntjänster kommer att gälla för icke-företags samväldet enheter på nästa IT-ersättning eller uppgradering, och kommer att se dessa enheter som behöver anta offentliga molntjänster för offentliga vända webbplatser samt för testning och utveckling, anser moln för operativa system, och titta på om molntjänster från andra avdelningar och organ kan användas.

Förra månaden, regeringen, rullas tillbaka, det dubbla godkännandeprocessen minister som hade krävts för myndigheter att flytta sin moln IT-infrastruktur till havs.

Under den gamla regimen, departement behövs godkännande av sin portfölj minister och riksåklagaren att flytta sin molnbaserade IT-tjänster offshore, men nu, avdelningar behöver bara söka tillstånd från sin egen byrå huvudet.

I juni, den australiska regeringen Chief Technology Officer John Sheridan, berättade webbplats, att myndigheter var ingen brådska att flytta till molnet, med många väntar på befintliga kontrakt till slut.

En av utmaningarna för förståelse för var du kan använda en moln upphandling är att reflektera över det faktum att vi är ofta i kontrakt saker nu, och du kommer inte att flytta in i molnet i mitten av ett kontrakt, du ‘åter kommer att vänta tills ett avtal når sitt slut och sedan i enlighet med den riktning från regeringen, utvärdera molnmöjligheter som uppfyller detta särskilda krav, och använda dem om det är valuta för pengarna att göra det “, sa han.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar