Australiska regeringen presenterar molntjänster panel

Microsoft, datakom, IBM, och Macquarie Telecom är bland de första som ska ingå i den australiensiska regeringens nya hela-of-government molntjänster panel.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Som en del av Abbott regeringens digitala strategi, Department of Finance gick förfarande i september förra året för en hel-of-government molntjänster panelen för att tillhandahålla programvara, plattform och infrastruktur som en tjänst till regeringen.

Australiska regeringen Chief Technology Officer John Sheridan talar till webbplatsen om genomförandet av molnet inom myndigheter och moln leverantör panelen.

Finansminister Mathias Cormann på fredagen meddelade de första 49 företag som ska läggas till panelen, inklusive F1 Solutions, Fuji Xerox, Redcore och Zettagrid.

Regeringen hade ursprungligen riktade slutföra panelen i slutet av 2014.

Enligt den reviderade moln politik släpptes i oktober, måste myndigheter anta molnet där det är lämplig för ändamålet, ger tillräckligt skydd av data och ger valuta för pengarna.

Samväldet försöker driva upp byrå användning av molntjänster efter det avslöjades att trots offentliga utgifterna nästan 6 miljarder AU $ per år på IT, total upphandling av molntjänster från federala myndigheter sedan juli 2010 summeras bara AU $ 4.700.000.

Nu när molnet panelen är på plats, är sannolikt att börja undersöka möjligheten att flytta till en hel-of-government arrangemang för stationära tjänster och e-post regeringen.

“Vi stänger för tillfället en scopingstudie på vad vi kallar GovDesk och GovMail, som är liknande erbjudanden infrastrukturnivå för myndigheter att tillhandahålla kontorsautomationstjänster för en teckningskurs de kan använda och ger den centralt och potentiellt samma sak för e-post, “federala regeringen teknikchef John Sheridan sade i november.

Sheridan indikerade att tjänsterna kan sättas på marknaden senare i år eller 2016.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar