Australiska regeringen CTO på att hitta rätt passform för molnet

Molnet leverantör Panelen kommer att ge det bästa urvalet av moln företag och produkter som erbjuds till regeringen, enligt australiska regeringen Chief Technology Officer John Sheridan.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Som helhet är den australiska regeringen att ta baby steg i användningen av moln teknik inom regeringen, med planer på att flytta Australia.gov.au och Finance.gov.au i det offentliga molnet senare i år, och planer på att etablera ett moln tjänster panel liknar datacenter som tjänsteleverantör instans som inrättats 21 månader sedan.

Sheridan sade webbplatsen att DCaaS panelen hade resulterat i 30 kontrakt undertecknades i 21 månader till ett värde av AU $ 1,5 miljoner.

“De har visat oss de användbara aspekterna av att använda moln upphandling som en form av att möta särskilda utmaningar eller särskilda krav på regeringens IT”, sade han.

Han uppgav att det fanns ingen brådska att flytta tjänster till molnet, och det var meningsfullt att vänta tills kontrakt slutade innan man överväger varje flyttning.

En av utmaningarna för förståelse för var du kan använda en moln upphandling är att reflektera över det faktum att vi är ofta i kontrakt saker nu, och du kommer inte att flytta in i molnet i mitten av ett kontrakt, du ‘åter kommer att vänta tills ett avtal når sitt slut och sedan i enlighet med den riktning från regeringen, utvärdera molnmöjligheter som uppfyller detta särskilda krav, och använda dem om det är valuta för pengarna att göra det “, sa han.

Vid genomförandet av regeringens politik att använda molnet när det är lämpligt att göra så, sade Sheridan fanns tre sätt att regeringen skulle ha genomfört det. Den första skulle ha varit för regeringen att bygga ett eget moln, men han sade att det var inte praktiskt.

“Utmaningen för det är det skulle kräva oss att bygga två datacenter i vår egen, förmodligen geografiskt åtskilda här i Canberra. Vi skulle behöva hålla dem i 20 år för att få en avkastning på investeringen”, säger han.

Vårt tidigare arbete har visat oss detta är inte det bästa sättet att få datacentertjänster till att börja med. Vi kan sätta denna möjlighet till en sida.

Det andra alternativet skulle vara att gå till en molnleverantör för en hel-of-government moln. Detta var inte perfekt, heller.

“Vår uppfattning är att marknaden inte är redo för det just i det ögonblick, särskilt när man betänker att det skulle behöva en fem-årigt avtal med ett par tillägg för att göra det värde för pengarna för den som tillhandahåller”, sade han .

Förändringarna prissättning på marknaden för molnerbjudanden innebar det skulle vara meningslöst för regeringen att välja en leverantör.

“Det vore dumt för oss att plocka en nu, [att] försöker plocka vinnaren och hoppas att kommer att upprätthållas i framtiden”, sade han.

Molnet panel, som helst ska vara på plats i slutet av 2014, skulle göra det möjligt molnleverantörer att konkurrera om pris och produktutbud, och för myndigheter att välja den produkt som erbjuds det bästa värdet till byrån.

Vi kan behålla den typ av konkurrens som tenderar att pressa priserna. Vi hoppas att den panelen på plats i slutet av detta kalenderår.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar