Australien, England, arbetsgivare VM förlorarna?

Det finns några allvarliga frågor som kräver ledningens övervägande under den månadslånga turnering. Medan VM har alltid varit ett hett förväntade konkurrens över hela världen, är närvaron av Australien för första gången sedan 1974 sänder intresse i denna nation till en oöverträffad nivå.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

Det faktum turneringen hålls i Europa är något av en blandad välsignelse för IT chefer (och chefer i andra områden) här. Å ena sidan finns det ingen chans att en utflyttning anställda under arbetstid för att fånga en hög profil spel, å andra sidan finns det alla möjligheter att en trött, SURÖGD potentiellt misstag benägen besättning snubbla in på måndag 19 juni efter Socceroos tackla världsmästarna Brasilien.

(Chefer kan också förvänta sig en mindre än färska arbetskraft tisdagen den 13 juni efter Australien tacklar Japan den föregående natten vid 11:00 CET och fredagen den 23 juni efter att vi tar på Kroatien vid 05:00 CET).

Produktiviteten och prestandan fråga förvärras i bolag med en multinationell arbetsstyrka eller ett betydande antal, av hängivna fotbollsfans (som kommer att överväga det en skyldighet att,. Fånga så många spel som möjligt)

Det ska bli intressant att se, i vilken utsträckning chefer kräver samma produktivitetsnivåer och prestanda från sina jaded arbetare under evenemanget eller, om någon acceptera en något lägre nivå av ansträngning på någon; dagar. Utgång kan ytterligare urholkas av att en betydande, andel av arbetskraften kan vara tjänstledig antingen att resa till, Europa (eller åtminstone en vänligare tidszon) eller fånga spel, här utan att ställas inför trycket av att behöva arbeta dag efter, en sen finish.

En riktig svårighet kan dock läggas fram av en anställd, som kallar på sjuka dagen efter en stor match. Det räcker med att säga att du, tror presentation av en (äkta) läkarintyg skulle, vara obligatoriskt i de flesta arbetsplatser …

En annan svår ledningsfråga – med uppenbar, följder för en IT-drift – är, om att inte införa regler eller begränsningar på Internetanvändning, under turneringen.

Den stora tillgången på, bandbreddskrävande strömmande video i synnerhet från webbplatser, kan väsentligt öka organisationens Internet räkningen, (utan affärsnytta som helst), medan frestelsen att, surfa på omfattande online täckning av händelsen kunde, också vara för mycket för vissa arbetstagare. Vissa nyhetsinslag har visat att stora Socceroos sponsra National Australia Bank har flyttat för att blockera sina 30.000 anställda från att komma åt VM webbplatser. Det ska bli intressant att se hur många organisationer kommer att följa NAB ledning och om de kommer att behöva förstärka sina anställda regler, Internet i leadup till turneringen.

(På en mindre allvarlig anmärkning, vem tror du kommer att vinna din,? Författare – vars tipp stamtavla framgår av det faktum att han, för närvarande sitter sist på intra-office AFL tipp comp -, tänker holländska, tjecker eller argentinare tar ut,. Australien, tyvärr, är det osannolikt att det förbi den första omgången An,. förväntan tunga England kommer också att gå ut tidigt).

Vilka tekniker (om någon) är din organisation, anställa för att hålla sina anställda på banan under VM? Har, du hade eller utfärdat några påminnelser om Internetanvändning på din, arbetsplats under turneringen? Har din organisation försökt, blockera webbplatser? Och vem är ditt tips för att vinna? Bryr du dig alls? E-posten mig på, redigera @ och ge mig din återkoppling.

Iain Ferguson är nyhetsredaktör på webbplatsen Australien.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär