Australian National University byggnad ERP privat moln

Australian National University (ANU) är på upploppet i sin stora IT-konsolidering och deduplicering projekt, som syftar till att upprätta ett privat moln för att vara värd för utbildningsinstitution kärnaffärsapplikationer.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Enligt ANU CIO, är Peter Nikoletatos projektet, vara färdig i mitten av 2014, konsolidera IT-infrastruktur av flera högskolor och de många universitet som utgör ANU.

“Hela logiken är att tillhandahålla en konsekvent, mindre miljö för att köra vår ERP (Enterprise Resource Planning) och en mer ansvarsfull inställning när det gäller våra koldioxidutsläpp”, sade han på webbplatsen.

ANU är en grupp av åtta universitet, och det har haft en hel del oavsiktliga inköp under det senaste decenniet, där det köpte massor av individuella lösningar. Detta är en rationalisering i en virtuell datormiljö, som är iscensatt och är utformad för att fungera.

IT-miljön kommer att konsolideras i en primär och sekundär datacenter som kör Dells Compellent lagring, bladservrar och Force 10 nätverk växlar. Den nya miljön ger upp till en petabyte lagring och kommer även att hålla en backup och återställning anläggning.

ANU primär en ansökan om HR, student administration, ekonomi och forskningsadministration – till stor del baserat på Oracle People – kommer att vara värd i en virtuell miljö tillsammans med mellan 600 och 900 virtuella maskiner (VMS).

Dessa VMS kommer att köra 30-40 grupp ett och två program – såsom de som används i specifika forskningsdiscipliner inom teknik och medicinsk – såväl för säkerhet och identitetshantering. Potentiellt hundratals andra punktlösningar skulle också kunna köras på den nya virtuella datorer.

I en kommentar till de kostnadsbesparingar som gjorts som ett resultat av projektet, Nikoletatos sade att han förväntade en avkastning på mellan 10 och 30 procent. Men han sade det verkliga värdet av projektet skulle vara att sätta universitetet upp för privata moln och förbättra förvaltningen av sin IT-miljö.

“Vi kommer att ha en betydande förbättring på vår orkestrering – förenklad sedan automatiserad – så det är lättare att ge tillgång till lagring och virtuella datorer, och på säkerheten i våra data som backas upp och tillförlitligt lagrade”, sade han.

Trots att en stor förespråkare av den offentliga moln, sade Nikoletatos han hade medvetet valt att en lokal privata moln, och att inte lägga ut ANU s datacenter eller miljö till en tredje part.

Innan du går till [offentliga] moln du måste vara säker på vad du tar till molnet är mogen “, förklarade han.” Steg ett är att aggregera saker, få dem att arbeta i en miljö, och göra det till en hanterad tjänst – den namnet ANU Private Cloud “är inte av en slump – då har vi möjligheten att ha hanterade tjänster som tillhandahålls till oss eller att flytta den utanför universitetsområdet.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar