Aussie webbhotell skygga Wikileaks

Wikileaks har dumpats av Amazon och speglas över hela världen som den försöker att sprida sitt uppgiftslämnande budskap till massorna. Men skulle någon webbhotell företag i Australien medgivande att vara värd för Wikileaks? Svaret hittills verkar vara “förmodligen inte”.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, artificiell intelligens, Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning

Flera stora australiska webbhotell företag meddelade idag att de skulle vara osannolikt att vara värd för Wikileaks förvaret om han uppmanas att genom en kund, för ett antal skäl.

Skott Networks har haft ett rykte om stabilitet och tillförlitlighet med sina kunder. Det australiensiska företaget är värd för flera stora australiska platser som lockar rekordstora mängder trafik – och ibland kontroverser.

Till exempel webbhotellet hus bredband webbplats med information Whirlpool, en av Australiens mest kontroversiella kundforum. Whirlpool har lockat många juridiska hot genom åren, samt överbelastningsattacker inte olikt de attacker som har riktade Wikileaks under de senaste veckorna eftersom den släpptes 250.000 amerikanska diplomatiska kablar till allmänheten.

Bulletproof nätverk regissören Lorenzo Modesto sade att hans grupp inte hade kontaktats, men att han skulle behöva allvarligt överväga etiska, politiska, kommersiella och “de mest uppenbara” juridiska eller potentiellt kriminella konsekvenserna av värd en Wikileaks spegel för en kund om så önskas för att göra så.

Mer än $ 1 miljarder euro per år till ett värde av transaktioner betjänas av Bulletproof uppdrag kritisk hosting infrastruktur. Som sådan, med tanke på möjliga problem med valfritt antal av ovanstående, vi skulle förmodligen vänligt vägra, men hänvisa dem till en annan värd partner som Rackspace “, sade han.” Frågan blir att reklamen som krävs skulle utesluta lokala offentliga lyckades moln hosting utan leverantören sponsra den på något sätt.

En annan lokal webbhotell leverantör inte känd för att dra sig undan från kontroverser är Netregistry, springa och medgrundare av verkställande direktör Larry Bloch.

Idag, sade Bloch som på många sätt hans sympatier var med Wikileaks organisation, som han trodde på öppenhet, men han trodde organisationen hade överskridit märket i termer av diplomatiska kabel release. “För en väl fungerande många typer av relationer, behöver du en bit av diplomatisk sekretess”, sade han.

Dessutom VD sade att typiskt Netregistry tenderar inte att fatta beslut om kunder baserat på innehållet de ville värd – så länge det var inte uppenbart olagligt eller oetiskt.

Men Bloch noteras att Wikileaks fallet var speciell på grund av omfattningen av situationen ur ett tekniskt perspektiv.

Det skulle vara självmord att lägga fram en värdtjänst annan än en som är anpassad absolut dem “, sade han, att notera frågor som de blockeringsattacker kan orsaka” sidoskador “, och att Netregistry inte inrätta för sådana behov.

I slutändan, vad Wikileaks behöver göra för att få en permanent webbhotell är att vara värd direkt på en nivå en leverantör – som Telstra “, sade han, att notera en sådan leverantör kunde garantera mer bandbredd än online-angripare kan blockera ut med denial-of- attacker. Wikileaks behöver “dedikerad datalänkar och anläggningar avsedda för detta”, sade han, annars alla webb skulle vara “be om problem”.

Bloch sade också att han inte ville “gå upp mot den amerikanska regeringen”, som offentligt hade meddelat sitt missnöje med whistleblowing webbplats. Andra webbhotell, såsom Macquarie Telecom, som har en av de högsta kvalitet hosting anläggningar i Australien, avböjt att kommentera frågan.

Men åtminstone en organisation i hopp om att hitta en australisk webbhotell företag för att hålla Wikileaks levande – den lokala uppdelningen av internationella elektroniska rättigheter politisk rörelse Piratpartiet. Piratpartiet Australien igår ett uttalande att notera det hade anslutit sig sina internationella bröder i spegling Wikileaks.

“I stället för att fullfölja Wikileaks på uppdrag av den amerikanska regeringen, måste den australiensiska regeringen att flytta för att skydda Wikileaks och organisationer som den, och den viktiga funktion det ger i den demokratiska processen”, säger Rodney Serkowski, partipresidenten.

Det handlar om mer än Wikileaks, men läcker i allmänhet, och dess legitimitet i en modern, öppen demokrati. Detta är en kamp för de grundläggande friheterna på Internet. Vi kommer inte att acceptera statliga försök att begränsa tillgången till fri press och begränsar yttrandefriheten.

Lokala Piratpartiet talesman Brendan Molloy klar organisationens Wikileaks spegeln var närvarande värd i Sverige eftersom det redan hade servrar i landet, men var ute efter att vara värd lokalt i Australien om möjligt. “Vi ser inga juridiska frågor genom att vara värd en Wikileaks spegel i Australien”, sade han.

Huruvida Piratpartiet Australien kan hitta en lokal webbhotell företag för att hjälpa Wikileaks med frågan kan vara en annan fråga helt och hållet.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning