AU $ av 1,5 miljarder australiensiska kulturen går online

Biblioteket i dag presenterade planer på att göra tillgängliga hela innehållet i dess “DNA av Australiensisk kultur samling i digitaliserad format på sin hemsida under projekt förväntas ta flera år att slutföra. Biblioteket lanserade den första etappen av projektet idag. Men finns nu bara en liten del av de planerade 100 terabyte av innehåll.

Moln, Michael Dell tar ordförande säte på VMware ombord, Virtualisering, VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter, lagring, lagring ser inåt: Dagens åtgärd är inne på servern, inte ute på SAN, Storage, EMC Q2 försäljning platt framåt Dell rösta fusion

Innehåll som Joseph Banks 1768-1771 Endeavour journal, arkitekt Jørn Utzon ursprungliga skisser av operahuset i Sydney och tidiga svartvita fotografier från hela landet finns nu tillgängliga via webbplatsen.

På webbplatsen finns också fyra av en planerad 37 ‘interaktiva resor “som syftar till att vägleda användarna genom en del av innehållet, men forskarna kan också söka efter specifika objekt.

När digital omvandling av samlingen är klar, är det arkiv som att vara “en av de största värd platserna för lagrade data i Australien”, ett uttalande från biblioteket hävdade.

Biblioteket planerar att lagra data i sina lokaler och leverera på efterfrågan för allmänheten via en lagringsanläggning i Telstras Sydney CBD telefonväxel. Allmänheten är att få tillgång till uppgifterna via bibliotekets hemsida samt via Telstras i-mode mobila dataplattform.

TCG Group senior partner Brian Craighead – en av de huvudmän för projektet – sade i morse arrangörerna ville undvika de problem som har plågat projekt av den här omfattningen i det förflutna.

Vi försöker vårt bästa för att inte göra detta till en dammig gammal samling av arkiv “, sade han.” Vi vill föra historien till liv. Vi började med användaren i åtanke och arbetade vår väg bakåt därifrån.

Till exempel, de som är intresserade av att visa Josephs Banks Endeavour journal kan faktiskt vända och gå igenom sidorna genom att flytta musen. På samma sätt kan de pröva en interaktiv karta över Abel Tasman s resor använder en virtuell förstoringsglas.

Craighead sade dessa funktioner hade vunnit biblioteket bifall av en kritisk potentiella publiken –children – som älskade platsen när det testades i klassrum.

Telstra ordförande Donald McGauchie sade leverans av samlingen över Telstras i-mode tjänsten möjliggör australiska barn att göra sina läxor på bussen till skolan genom att gå till samlingen via sina i-mode mobiltelefoner.

Men Craighead sade bara “en delmängd av detta [100 terabyte] innehåll” skulle göras tillgänglig via i-mode, och tillade att bibliotekets omvandlingen av innehåll för den mobila plattformen var i ett “embryo” tillstånd. Live demonstrationer av i-mode luren presenterade ett menysystem med enkel text och grafiskt innehåll.

State bibliotekarie och vd Dagmar Schmidmaier sade webbplatsen representerade världens bästa praxis inom området, lägga biblioteket skulle vara “sätta ett riktmärke internationellt”. I ett uttalande sade biblioteket att det hade fått overAU $ 5 miljoner i bidrag och tekniskt stöd från projektets samarbetspartners, med en ytterligare AU $ 2.500.000 från privata välgörare. Dock sade Schmidmaier, en ytterligare AU $ 10.000.000 skulle behövas för projektet att nå fullbordan.

Projektet var ett resultat av en ny strategi omfamnas av biblioteket för tre år sedan, enligt Schmidmaier. Allmänheten oförmåga att få tillgång till materialet förvaras i biblioteket innebar institutionen beslutat att åter positionera sig digitalt och åta sig att göra ett drag på nätet, sade hon.

Michael Dell tar ordförande säte på VMware ombord

VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter

Lagring ser inåt: Dagens åtgärd är inne på servern, inte ute på SAN

EMC Q2 försäljningen platt inför Dell rösta fusion