Atlassian lägger maskininlärning till Roundup Service Desk 3

Atlassian på torsdag rullade ut en uppdatering av sin Roundup Service Desk som ger maskininlärning, integrerade kundnöjdhetsundersökningar och automatisering för att lösa problem och incidenter.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

Företaget mjukvaruföretag helpdesk programvara är bland sina snabbast växande produkter. Atlassian, som börsnoterades i december är ute efter att sätta värmen på ServiceNow liksom Zendesk. Atlassian är mest känd för sin Roundup projektledning programvara.

: Atlassian lanserar Roundup version för företagsledare utanför IT

Enligt företaget Roundup Service Desk 3 återspeglar ökade investeringar i produkten. Här är en titt på de viktigaste funktionerna.

Maskininlärning att göra det lättare för självbetjäning. Atlassian lagt maskininlärning att lägga förslag som en kund skriver ett fråge eller ämne. Företaget gjorde också sitt Confluence kunskapsbas gratis för kunderna. Att flytta gör det möjligt för fler uttagningen eftersom vissa kunder var intresserade av självbetjäning kapacitet, men ville inte spendera de extra pengar.

En Smart Graph som är inriktat mot att hantera sökningar som inte radas upp enkelt med ett företags kunskapsbas. Smart Graph algoritmen tar populära sökord och associerar dem med tidigare ansökningar. Algoritmerna lär med tiden. Den allmänna tanken är att bättre skal svar som biljetter ballong inom ett företag, sade Atlassian.

Kundundersökningar. Återkoppling kommer att införlivas i IT instrumentpaneler servicenivåavtal och kundtillfredsställelse på. Dessa verktyg kommer att användas av IT-team för att göra stödkurskorrigeringar.

Automation som blir problem som påverkar flera användare i problembiljetter. Till exempel, kan automatiskt vridas en serie nätverksfel klagomål i en Roundup Software projekt.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär