Asien snabbar upp e-förvaltning insatser

Eftersom fler och fler marknader i Asien få trådbunden upp, regeringarna i regionen att genomföra eller förbättra e-regeringens program för att bättre betjäna en växande digital allmänheten.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Globalt sett har det varit större fokus på att utveckla e-förvaltning initiativ förvaltningar ser att öka sin konkurrenskraft, öppenhet och effektivitet, konstaterade David Siah, senior chef på CrimsonLogic e-förvaltning affärsområde.

Samtidigt är det också stigande förväntningar från medborgarna för statliga myndigheter att modernisera staten mot medborgarna tjänster samt förbättra och göra e-medborgare tjänster mer tillgängliga, Siah sade i ett e-postmeddelande.

Enligt Bash Badawi, Asien-Stillahavsområdet chef för IDC: s Statliga Insights, är en viktig e-förvaltning trend i regionen under de senaste två åren som det har varit en större betoning på mer medborgartillvända tjänster. “Vid utformningen och driftsätta tjänster, regeringar i Asien-Stillahavsområdet fokusera mer på vad medborgarna behöver i en tvåvägskommunikation”, sade han webbplatsen Asien i en e-postintervju.

En annan framstående utveckling är användningen av sociala medier. Regeringar, sade Badawi, nu omfattar sociala medier, om än “långsamt och försiktigt”.

“Efter händelserna i Mellanöstern, fler och fler regeringar övervaka sociala medier nätverk för att identifiera förbättringsområden, engagera den yngre generationen och använda mediet självt att kommunicera med medborgarna”, förklarade han.

Siah pekade också till uppkomsten av samarbete och medborgarengagemang. “Regeringar … skiftar från att vara förvaltare av e-förvaltningstjänster, att spela en större roll som handledare i att leverera och engagera medborgare i att använda dessa tjänster.”

Som ett led i arbetet med att engagera digitala beståndsdelar, har fokus också lagts på att förbättra onlineupplevelsen.

Hongkongs regering, till exempel, har vidtagit åtgärder för att tillåta användaranpassning vid GovHK one-stop portal för online-statlig information och tjänster, sade en talesman från Office of Government Chief Information Officer (OGCIO). I december 2010 lanserade det MyGovHK att ge personer med “personlig och integrerad tillgång” såsom inrätta genvägar att komma åt sina mest använda tjänster, anpassa av användargränssnittet och konfigurera inställningar för den typ av offentlig information de vill ha.

Med en MyGovHK konto, användare kan få tillgång till alla sina registrerade offentliga tjänster via en enda uppsättning användarnamn och lösenord och behöver inte växla mellan offentliga servicekonton och webbplatser.

Att tjänster bättre, The OGCIO talesman avslöjade också att Hongkongs regering inledde ett pilotprojekt tidigare i år att dela information med den privata sektorn via Data.One portalen offentliga sektorn. För närvarande, georefererade offentliga anläggningsdata och trafikinformation i realtid information som innehåller ögonblicksbilder och resa-tidsdata, finns redan på webbplatsen.

“Sedan lanseringen av portalen i mars 2011, har vissa populära mobila applikationer redan utvecklats av allmänheten, att utnyttja data som görs tillgängliga på portalen”, sade han.

Steve Hodgkinson, Ovum s forskningschef för IT i Asien-Stillahavsområdet, noterade att Hong Kong, under ledning av den OGCIO, är ett mycket avancerat IT-marknaden med en “välstrukturerat och omfattande digital ekonomi strategi”.

I ett e-postintervju berättade Hodgkinson webbplatsen Asien att betydande medel har riktats mot forskning och utveckling, samt teknik flaggskepp såsom Cyberport och Hong Kong Science & Technology Parks.

E-förvaltning är en viktig faktor i den digitala ekonomin planen och regeringen har 90 procent av sina tjänster som finns på en e-kanal “, sade han.” [Hong Kong] söker nu att ta e-förvaltning till nästa nivå genom förbättringar för att möjliggöra större samverkan med medborgarna.

Regeringen har också fokuserat på digital delaktighet genom utbildning och ge samhället tillgång till bredband, och vidtagit åtgärder för att stödja små och medelstora företag i antagandet av IKT, tillade han.

Singapore, analytikern noteras är också mycket digital och erkänd som en ledare inom e-förvaltning.

Stadsstaten har toppat den årliga Waseda University World E-förvaltning index sedan 2009, med de senaste resultaten släpptes i januari 2011. Singapore är tänkt att lansera en ny e-förvaltning Masterplan senare denna månad när landet är värd för e-gov Global Börsen i samband med IT-händelser inklusive CommunicAsia.

Enligt Hodgkinson, har Singapore betonat vertikal sektor omvandling, vårda ung talang, som en del av sin digitalisering resa. Den har en nationell Infocomm Competency Framework som identifierar strategiska InfoComm kompetens som krävs för både generella och specifika sektorer, med program som genomförs för att utveckla sådana kunskaper lokalt, sade han.

Siah avslöjade att CrimsonLogic, som 1999 utvecklade eFiling System – världens första papperslösa tvistemål systemet – för Singapore, för närvarande håller på att utveckla ett ersättningssystem. Det integrerade elektroniska Licensing System (iELS) kommer att få nya funktioner och förbättrade funktioner som mallbaserad arkivering, integrerad due diligence, fall och datavalidering med myndigheter, ärendehantering, och spårning och resurshantering.

Gradvis övergång till andra, E-statliga insatser är också läskigheter på andra håll i regionen, men inte nödvändigtvis i samma skala eller finess.

I Kina har regeringen gjort vissa inbrytningar att rulla ut e-förvaltning i form av digitala Guangdong, med Shenzhen valts som första stad till rättegång e-förvaltningstjänster, sade Hodgkinson.

Frank Levering, Asia-Pacific forskningschef på IDC: s Statliga Insights noterade att vissa marknader i Asien kickstarting e-statliga insatser genom att utrusta den offentliga sektorn med IKT.

Thailand, till exempel, har planer på att ansluta mellan myndigheter över hela landet, åtminstone via e-post och enkla tjänster. “De har också uttryckt sin ambition att ha en intelligent e-förvaltning stiftelse rullade ut från 2014,” Leve förklaras. “I februari i år, upprepade de att objektivt och aviserade insatser för att ansluta isolerade kontor via e-post, konferens och molnapplikationer.

Malaysiska myndigheterna, tillade han, är också stadigt växande e-tjänster och har tillbringat de senaste åren att skapa en omfattande e-förvaltning portal för att stödja sådana initiativ.

Siah pekade också på möjligheterna i tillväxtländer som Vietnam, Malaysia och Filippinerna. Han noterade att CrimsonLogic nyligen lämnat konsulttjänster till Vietnam, och har tecknat ett avtal med den lokala regeringen att ta fram en nationell säkerhet IT-infrastruktur för landet. “När genomförts fullt ut, kommer den nationella Authentication Framework möjligt för användare att få tillgång till en rad offentliga tjänster med hjälp av en enda elektronisk identitet, föra dem större bekvämlighet i sina transaktioner med regeringen”, sade han.

Enligt Hodgkinson, “smarta städer” är en ny inriktning för att genomföra e-förvaltningsstrategier. Digital City strategier, tillade han, erbjuder en frisk fläkt till inaktuella e-regeringsprogram – av vilka många har nått en platå under de senaste åren.

Den kinesiska regeringen, till exempel, har börjat betona vikten av smarta städer, med tier 1 och 2 städer i Kina börjar analysera genomförbarheten av smarta städer, sade Ovum analytiker. “De tror att den smarta staden är det viktigaste medlet för att hantera finanskrisen, stimulera industriell struktur justering och uppgradera urbana städer”, tillade han.

Data, infrastrukturfrågor, E-statliga insatser, dock inte utan sina utmaningar.

Hodgkinson sade bristen på allestädes närvarande Internet-anslutning för medborgarna “fortsätter att vara den stora utmaningen” för många länder i regionen.

De flesta regeringar gör goda framsteg med att sätta tjänster på nätet, men dessa tjänster är inte tillgängliga för alla medborgare, eftersom inte alla medborgare har tillgång till en dator eller Internet “, påpekade han.” Danang i Vietnam, till exempel, har vunnit priser för kvaliteten på sina e-statliga insatser under det senaste decenniet, men är nu mitt uppe i genomförandet av en Metropolitan Area Network finansieras av Världsbanken eftersom den har erkänt att nästa fas av e-förvaltning utveckling inte kommer att vara möjligt utan överallt, prisvärda bredband tillgängligt för alla medborgare.

IDC: s Badawi pekade på bristande öppenhet som en annan stötesten. Detta manifesteras i ovilja att dela data mellan myndigheter och bristen på stöd för Open statliga data initiativ. “Den gamla paradigmet är fortfarande förhärskande, [där du] ta en tjänst tillgänglig offline och sätta det på nätet och kalla det e-förvaltning – som är fel väg”, konstaterade han.

Men även när fler tjänster sätts på nätet nd mer föredrar att handla på webben, är det osannolikt att regeringarna har råd att helt göra sig av med traditionella kanaler som helst snart.

Den brittiska regeringen meddelade i slutet av 2010 att man planerar att flytta på nätet de flesta av dess tillämpningar för tjänster 2013, där i vissa fall, kommer icke-Internet-kanaler stängas eller konsolideras.

IDC: s Levering sade att de flesta ansökningar om offentliga tjänster rent webbaserade närvarande “är inte möjligt i något område eller land i världen, och Asien är inget undantag”. Även i länder med hög internetpenetration som Singapore och Hong Kong, det finns fortfarande stort antal av befolkningen som inte vet hur man får tillgång till eller använda onlinetjänster, förklarade han.

En stadig och selektiv process för att migrera tjänster till en onlineplattform … gör mest meningsfullt “, sade han.” En stöd ekosystem av alternativa processer måste samexistera på obestämd längre tid, även om extra fördelar kan bidra till att vinna fördelar för online-processen snabbare.

“Ett sådant tillvägagångssätt kommer att fungera över asiatiska länder, även om den tid som krävs kommer att variera kraftigt i direkt relation till den breda tillgången på billig och pålitlig tillgång till Internet”, tillade han.

Hodgkinson instämde: “Vad vi kommer att se är en gradvis övergång från ansikte mot ansikte och over-the-telefon kanaler till online-kanaler, som medborgare att komma närmare och mer accepterande av onlinetjänster … och faktiskt i sin helhet samhällen övergång till en preferens för digitala tjänster, eftersom de är bättre, snabbare och billigare. ”

Hongkong OGCIO talesman noteras att även fler transaktioner i ekonomin nu sker via Internet, finns det fortfarande allmänhetens efterfrågan på traditionella kanaler såsom post-, telefon- och kassaservice.

Att bäst tjäna allmänheten, vi tillhandahåller olika kanaler för åtkomst till offentliga tjänster för att möta olika behov hos olika människor “, sade han.” Vi kommer kontinuerligt att undersöka möjligheten att rationalisera olika distributionskanaler beroende på vad kunderna behöver och värde i framtiden.

Enligt en marknadsundersökning i OGCIO fördes förra året, är Internet den föredragna kanalen att handla med Hongkongs regering, som står för 55 procent av all tillgång till offentliga tjänster.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst