Asien CIO uppmanas att intensifiera biz prioriteringar

SINGAPORE – Om CIO i Asien inte börja tänka på hur den tekniska utvecklingen påverkar verksamheten och börja köra sitt företags affärsstrategi, kan de hamna bara “Barnvakt” backend IT medan andra ledare i uppdrag av “sexiga” distributioner sådana som mobila och sociala teknik för att skapa tillväxt.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Det är en särskilt farlig tid idag för, CIO, som vägrar att acceptera att företaget landskapet i grunden har förändrats på grund av “nexus av krafter”, som är moln, sociala medier, mobil och information, sade Linda Pris Gartner Asien grupp vice VD för verkställande program.

Dessa fyra makro tekniska utvecklingen kommer att sätta CIO “professionella rykte i fara om de inte ändrar sin inställning och öka sin andel i bolagets affärstillväxtstrategi, varnade Pris, som talade på massmedia som sammanfattar här torsdag.

Sociala medier, till exempel, har gett upphov till nya ansvarsområden och roller såsom sociala analyser som kranen kunddata för att öka intäkterna.

Hanteringen av dessa strategiska, “sexiga” teknik kan överlämnas till andra företagsledare såsom Chief Marketing Officer (CMO) eller chief digital officer, medan CIO stannar i backoffice och degraderas till “Barnvakt” äldre system såsom Enterprise Resource Planning (ERP), noterat pris.

Wong Yuet Nan Gartner verkställande partner av verkställande program i Singapore, sade åligger CIO att visa sin trovärdighet och hur det ger affärsnytta. Annars de i C-sviten fortsätter att behandla det som backoffice, sade Wong, som också var vid genomgången.

Till exempel skulle företagsledare besluta om att förvärva ett företag utan hänsyn till integrering av teknik och när de instruera IT-teamet för att hantera integration, skulle det vara för sent för departementet att ge sitt perspektiv, sade han.

Identiska prioriteringar mellan Asien, globala CIO, under presentationen, Pris presenterade också de asiatiska resultaten från Gartner Executive Program CIO Agenda 2012. Hon påpekade att för första gången, affärs- och teknik prioriteringar Asien-baserade CIO var identiska med sin globala kamrater i båda kategorierna.

Analysföretaget genomfört årliga studie i fjärde kvartalet 2011 och de globala resultaten avslöjades tidigare i år. Totalt 2,336 CIO intervjuades, varav 53 kom från sex asiatiska länder: Kina, Hong Kong, Sydkorea, Singapore, Malaysia och Thailand.

Ökande företagens tillväxt, att attrahera och behålla kunder, och minska kostnaderna företag var de tre affärs prioriteringar för Asien CIO: er. När det gäller tekniska prioriteringar, de svarande pekade på analys och business intelligence, mobilteknik och cloud computing.

Pris sade anpassningen mellan asiatiska och globala resultat var indikation på konsekvenserna av globaliseringen samt löptiden för CIO roll.

Dale Kutnick, Senior Vice President för verkställande program på Gartner, sade denna roll hade utvecklats under de senaste decennierna från ren IT-management att företagsledning med strategisk användning av tekniken.

“Mest avancerade CIO: er har gett upp ansvaret för barnpassning [IT] och flyttade mer till affärssidan”, medan utnyttja tekniska utvecklingen för att förvärva nya produkter, kunder och marknader, sade Kutnick vid genomgången.

Framöver analytikern sade att han förväntade liten eller ingen skillnad mellan de prioriteringar asiatiska och globala CIO. Snarare än geografiska regioner, kommer variationer sannolikt mellan utvecklingsländer och utvecklade ekonomier, konstaterade han.

Han förklarade att företagen nu är mer globala än de någonsin har varit tidigare, och många vill expandera utomlands om sin hemmamarknad försvagas av den ekonomiska osäkerheten.

Tekniken har också medfört “utjämning” i termer av hur företag i utvecklingsländerna kan använda den för att växa och expandera sin verksamhet, säger Kutnick, med hänvisning till användningen av mobila betalningar och mobila banktjänster på dessa marknader.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst