Asiatiska företag ser att optimera kundernas processer, effektivitet kostnads

Kunden är kung – det är en av de viktigaste budskapen bakom, webbplatsens Asia IT prioriteringar, undersökning för 2013.

Budgetar går upp

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Cloud prioriteringar, 7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln, skrivare, Ricoh ökar investeringar i Brasilien, Windows 10, Microsoft fixar Power problem som orsakas av Windows 10 Anniversary uppdatering

Ranking som högsta prioritet var att optimera kundernas processer, till exempel investeringar i kundrelationshantering (CRM) – plockades 28 procent av företagen i studien.

En annan viktig slutsats i studien var VD ses som en kritisk siffra för framgångsrik IT. Enligt undersökningen, en i tre företag med en VD proaktivt involverade i det kändes att de överträffade betydligt sina konkurrenter. Det är jämfört med 19 procent för dem vars vd inte.

Verkställande var också den mest aktivt involverade verkställande i IT-ledda innovation, bakom CIO. COO var tredje, följt av kundservice ledare, och sedan, CMO.

Resultaten berättar också för oss är att det, CIO: s roll utvecklas, andra C-nivå chefer att bli mer engagerade i att driva IT beslut.

Enligt Yap Chee Yuen, CIO på Resorts World Sentosa, när det gäller, teknik budget, är CIO fortfarande den primära person som är ansvarig.

Typiskt CIO kommer att få arbeta med teamet i CXO att etablera projektet och, budget, lista. Att upprätta en förteckning över budget, det är inte en situation där var och en av CXOs arbeta på egen hand tech budget. I slutändan är det CIO som integrerar all teknik ihop som svar på CXO affärs imperativ “, säger Yap,. Bertrand Bidaud, hantera vice vd på Gartner Singapore noterade CIO spelade rollen av en” jägare “, som ska presentera företaget teknik, inklusive hur och när att utnyttja dem.

Han påpekade Business Analytics, moln mobil kommunikation och annan ny teknik har införa “diskontinuiteter”.

“Visst roll CIO i jakten på innovation i dag har blivit viktigare än för några år sedan, på grund av dessa oregelbundenheter”, säger Bidaud.

Enligt undersökningen, är externa utgifter förväntas växa med i genomsnitt 23 procent. Fler företag också höjer sina budgetar, med 75 procent planerar att göra det, jämfört med 60 procent under 2012.

En huvudfokus markerad körde kostnadseffektivitet.

Ashar Aziz, grundare och CTO på FireEye konstaterade att det var viktigt att titta på bekostnad ekvationen holistiskt. Han påpekade företag kan bli mer effektiv om den underliggande tekniken var korrekt, såsom att investera i rätt kombination av teknik och människor.

Genom att göra så, situationer där tid slösas bort för att hantera tusentals falsklarm varje dag skulle kunna undvikas, tillade Aziz.

Enas, Michael Conlin, chefstekniker av HP: s företagstjänster i Asien, sa att det var viktigt för IT att anpassa sig med företagets mål att gemensamt, förnya, att få ut nya produkter på marknaden och nå nya marknader och nya segment.

“Det är ett samarbete mellan IT och verksamheten, och det innebär att vi inte längre skilja affärsplanen och IT-planering. Ingen verksamhet först, sedan IT, eller tvärtom,” Conlin förklaras.

IKT-säkerhet rankades en relativt låg prioritet med endast 7 procent av busineses plocka det,. Aziz, som är också Chief Strategy Officer vid sin bevakningsföretag, sade att han var “något berörda”. Men han var optimistisk säkerhetsmedvetande var bulding upp, särskilt med stigande incidenter av cyberwarfare och dataintrång som förra veckans cyberattack i Sydkorea mot banker och programföretag.

Denna attack i Sydkorea är en påminnelse som vi är sårbara i cyberrymden “, sade Aziz,. Bidaud noterade en av de viktigaste utmaningarna för företagen är bring-din-egen-enhet (BYOD) trend, som har väckt den en komplicerad säkerhetsläget för IT-avdelningen. “det måste hanteras. Det handlar inte om att hantera tekniken, utan om att hantera regler “, sade han,.. Enligt Yap, är en av de viktigaste komponenterna i BYOD säkerhetshantering mobil enhet, som gör det möjligt för IT-avdelningen Detta kommer att innefatta en ledning godkännandeprocess för att fastställa om det verkligen är ett företag behov av mobila enheter som ska användas “innan allt kan hända”.

Registrerade webbplatsen medlemmar kan ladda ner hela webbplatsen Asia IT Prioriteringar 2013 rapport gratis. Att registrera dig som en webbplats medlem, klicka här för att registrera dig gratis.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Säkerhetsfrågor låg

7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln

Ricoh ökar investeringarna i Brasilien

Microsoft fixar Power problem som orsakas av Windows 10 Anniversary uppdatering