Asiatiska företag förväntar större IT-budgetar under 2011

Organisationer i Asien-Stillahavsregionen räknar större IT-budgetar nästa år, där en majoritet kommer att fokusera sina utgifter på uppgraderingar affärssystem och implementeringar, enligt en ny undersökning torsdag.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

Släppt av Gartner, visade studien att 44 procent av företagen i regionen sade att de förväntar sig en ökning av deras IT-budgetar, jämfört med 39 procent av företagen i världen.

Dessutom 72 procent av asiatiska företag indikerade planer på att öka IT budgetar med mer än 10 procent, medan 36 procent sade deras sannolikt skulle öka med över 20 procent. Undersökningen tillfrågade mer än 1500 IT-ledare i 40 länder för att utforska den allmänna utvecklingen av IT-utgifter och investeringar i centrala IT-initiativ, såsom cloud computing, outsourcing och säkerhetshantering.

Derry Finkeldey, huvud analytiker på Gartner, säger: “Asien-Stillahavsområdet var inte lika hårt som andra regioner av den ekonomiska nedgången Regionen är fjädrande, och för närvarande upplever en återgång till tillväxt.”.

Finkeldey noteras att undersökningsresultaten stryka också en ny betoning bland företag på inte bara storleken på budgeten, men hur det kommer att användas.

Enligt undersökningen kommer det affärssystem implementeringar och uppgraderingar se den största investeringsfokus i Asien-Stillahavsområdet. Omkring 85 procent av företagen hade tilldelats budgeten i sådana installationer i innevarande budgetår, spenderar i genomsnitt 23 procent av sin IT-utgifter på dessa initiativ. En majoritet planerat att tillbringa samma eller högre belopp nästa år.

Ungefär 35 procent av IT-budgetar kommer att användas för att förvärva licenser för horisontell programvara, enligt Gartner-rapporten.

En annan 83 procent av de tillfrågade planerar att köpa kontors och produktivitetsprogram, medan 63 procent kommer att spendera på CRM (Customer Relationship Management) program, noterade studien.

Finkeldey sa: “Software utgifter i Asien-Stillahavsområdet speglar optimistiska utsikterna för de flesta företag och ett starkt fokus i många branscher för att förbättra kundservicen i en alltmer konkurrensutsatt marknad.”

Gartner Studien visade också att 63 procent av de tillfrågade inte investera i cloud computing, men resterande 34 procent som hade anslagit medel till molnet sade att de väntade utgifterna inom detta segment att öka ytterligare under 2011.

Finkeldey sade siffrorna inte betyder företag i Asien inte var angelägen om moln. Snarare, sade hon, de flesta organisationer idag lär fortfarande om molntjänster.

datacentret som virtualisering finns för närvarande högre på prioriteringslistan än moln, men dessa initiativ är nödvändiga föregångare till en övergång till cloud computing “, Gartner analytikern förklaras.” Vi ser att pengarna nu skiftar från traditionell IT-budget kategorier till nya typer av utgifter.

Studien visade också att fördelningen IT-budget över utgiftslinjer var ganska konsekvent globalt inom områden som telekommunikationer och externa IT-tjänster, som stod för 30 procent av den totala budgeten, datacentersystem (24 procent), slutanvändarutrustning (20 procent) , telekom kostnader (14 procent) och IT-tjänster (13 procent).

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär