Asia Pacific att dominera utvecklare marknaden

Regionen Asia Pacific kommer att bli den största marknaden för mjukvaruutvecklare med 2006, enligt siffror som släpptes förra veckan av analytiker grupp IDC. IDC förutspår att det totala antalet professionella utvecklare i världen är som att skjuta i höjden under de kommande åren, från 10,1 miljoner 2004 till 14.900.000 under 2008. Detta kommer att drivas av flera faktorer, gruppen säger, inklusive tillväxt i IT-utgifterna, befolkning tillväxt och ökad läskunnighet världen.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

Kina och Indien är tippade att se de snabba expansionen, med förväntade årlig tillväxttakt (CAGR) på 25,6 procent och 24,5 procent respektive. Detta kommer att bidra till Asien och Stillahavsområdet för att gå om USA i 2006 och bli den största marknaden för professionella kodare. IDC räknar med Storbritanniens utvecklare att växa under de närmaste åren, från 299 tusen år 2004 till 358 tusen i 2008.

Med outsourcing och offshoring av IT-tjänster kommer sannolikt att plocka upp takten, kommer utvecklare måste se till att de har rätt blandning av kompetens att anställningsbar. Steve Hendrick, grupp vice ordförande i IDC: s Application Development and Deployment Research, anser att det finns två viktiga områden som kodare bör fokusera på.

Först, taktisk utveckling av små och medelstora projekt som inte motiverar struktur eller formalitet som krävs för att skicka arbete till havs. För det andra kommer det att finnas ett växande behov av mjukvaruarkitekter och ledande designers systemet som inte bara definierar regler, relationer och aktiviteter i ett program eller system, men också hjälpa ange hur iscensätta beteende applikationskomponenter givna val gjorts avseende ansökan infrastruktur “, sade Hendrick.

webbplatsen Storbritanniens Graeme Wearden rapporterade från London. För från webbplatsen Storbritannien, klicka här.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär