Asetek ger vätskekylning till Kalifornien

Norska vätskekylning företaget Asetek meddelade idag att det hade valts för att ge vätskekylningslösning till två nya superdatorer datacenter i Kalifornien. California Energy Commission (CEC) val är värt $ 3.500.000 och innebär inte bara Asetek-ursprung utrustning men också tillägg av vätskekylning till servrar från flera OEM.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Mer än någonsin, datacenter köra världen, men många av dem behöver en 21: a århundradet omstart. Dagens datacenter måste vara mer effektiva, redundant, och flexibel än någonsin. Vi undersöker när och hur man bäst kör ditt eget datacenter kontra när man ska lägga till molnet eller en tjänsteleverantör, och när du tar en hybrid strategi.

RackCDU D2C är direkt-till-chip varmvatten vätskekylning specifikt för datacenter miljöer. Det handlar om de Asetek rack fästen som inrymmer vattencirkulationsutrustning och flytande till flytande värmeväxlare, externt torr kyla eller kyltorn, och kall platta enheter som sitter direkt på CPU, GPU och minne, som ersätter traditionella kylare, och flytta värme från inom de servrar till kylmediet.

Asetek räknar med att installera cirka 90 av deras RackCDU rack samtidigt lägga förmågan att andra OEM-utrustning (den RackCUD är en 10,5-tums rack förlängning som innehåller kylutrustning komponenter som kan läggas till befintliga OEM 19-tumsrack.). Det kommer även att finnas ytterligare utrustning installeras specifikt för att möjliggöra övervakning av miljön, spårning energibesparingar, kostnadsbesparingar och datorprestanda under de första 12 månaderna av produkten. Avsikten är att publicera en rapport med hjälp av dessa mått efter ett års drift. Förhoppningen är att kyla kostnaderna kommer att minska med 50 procent jämfört med traditionella kylmetoder.

Projektets löptid väntas bli 24 månader, med en startdatum den 1 juli, är 2015. Hardware installation att vara i två faser, i månader 6 och 13.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar