Är IT ledare alldeles för upptagen för innovation?

It-direktör förstå hur viktig nyhet är att överleva och frodas i dagens hyper konkurrenskraftig global ekonomi. Och de förstår att det är nyckeln till nya innovationer. Men ofta de är alltför tyngs ned med service och underhåll för att verkligen ge sitt allt.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Cloud prioriteringar, 7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln, skrivare, Ricoh ökar investeringar i Brasilien, Windows 10, Microsoft fixar Power problem som orsakas av Windows 10 Anniversary uppdatering

Det är en av de takeways av en ny CIO panel, rapporterade den genom Andi Mann av CA Technologies, ta itu med frågan om IT: s roll i företagens innovation. (Del 1 här och del två här.)

Innovation är ett brett ämne med en mängd olika vinklar – och osäker inverkan på den nedersta raden. Men en sak är säker: alla är ute till informationsteknik för att göra innovation hända.

Som Mann sammanfattade det

“IT-chefer och andra IT-ledare i dag måste göra en övergång från att utföra taktiska uppgifter som helt enkelt upprätthålla status quo att anta ny teknik för att möjliggöra innovativa metoder som kunder – interna och externa -. Kommer att omfatta Detta kommer att hålla det relevant, öka CIO profil med företag och minska risken för slutanvändare förbi IT-avdelningen för att få ny teknik, att skapa säkerhet och andra risker de flesta företag kan inte ta. ”

En annan viktig tråd i diskussionen var-konsumenter av IT – inte bara slutanvändare föra in enheter, men också avsluta användarnas förväntningar att deras IT på arbetsplatsen ska vara lika lyhörd och lätt att använda som den teknik de använder hemma.

Ken Piddington, Chief Information Officer för Global Partners, LP, påpekade att IT ledare måste passa konsumenternas IT, snarare än att bekämpa den. “You got att antingen hitta sätt att göra det eller de kommer att gå utanför och det är när du har säkerhetsrisk.” Samtidigt, IT-chefer måste hitta en balans med de äldre back-end system som fortfarande kraft många företagets verksamhet.

Piddington erkänner att IT-chefer har en hel del av sina plattor, och gör det till en vana att hjälpa dem avsätta tid för att prova nya saker. “Vi försöker att främja innovation genom faktiska resursplanering och budgetar, att få folk tid att komma bort från att driva verksamheten uppgifter och fokusera på speltid, om man så vill, att sitta och experimentera med ny teknik, lära sig att använda befintlig teknik bättre, och hitta sätt att skapa mer innovativa lösningar för våra kunder,. CIO är också väl medvetna om den växande trenden för mer IT-utgifterna vara förekommande utanför budgeten IT-avdelning. För IT-chefer, att de viktigaste os fokus, fokus, fokus, uttryckt av Chris Garibaldi, rektor med Deloitte Consulting. “Gör några saker bra i motsats att försöka göra allt dåligt.

(Foto: Wikipedia).

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln

Ricoh ökar investeringarna i Brasilien

Microsoft fixar Power problem som orsakas av Windows 10 Anniversary uppdatering