Är IT-avdelningar verkligen i reträtt, eller utvecklas till nya roller?

Informationsteknik avdelningar ofta framställs som en företagsgrupp i reträtt. Line-of-business chefer får större teknik budgetar, är slutanvändarna BYODing överallt, och cloud computing ses som en den ultimata slut nonchaleras vad ses som långsam, “byråkratisk” IT.

Fokus på funktioner, inte verktyg,. Se till att lagen är redo att samarbeta innan verktyg används,. Hyr kvanta som kan coacha samt producerar rapporter,. Börja med beslutet i åtanke, sedan plocka verktyget.

Men är det verkligen i reträtt, eller är det utvecklas till ett helt nytt uppdrag för den digitala företag? Låt oss inse det – i slutändan, saker kan inte fungera till sin maximala effektivitet utan IT är kunnig vägledning och stöd. Du kan ha tusentals dollar i produktivitet och samarbetsverktyg i din organisation, men det kommer inte att innebära mycket om de anställda inte vet hur man använder dem.

Sharepoint, Google Analytics, och Cognos erbjuder stora plattformar för att öka produktiviteten. Men vem är tillgängliga för att ge den utbildning som krävs för att göra dessa system utföra?

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Cloud prioriteringar, 7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln, skrivare, Ricoh ökar investeringar i Brasilien, Windows 10, Microsoft fixar Power problem som orsakas av Windows 10 Anniversary uppdatering

Andrew Horne och Brian Foster, båda med CEB, en medlemsbaserad rådgivningsföretag, som nyligen grävde i en färsk undersökning resultat och rekommenderar IT ta en mer aktiv roll i företagens utveckling. Deras rekommendationer, publiceras på Harvard Business Review blogg nätverk, säger värdet av IT-verktyg och tjänster tenderar att gå vilse eftersom de anställda inte vet hur man använder dem.

CEB: s undersökningar visar att förmågan att samarbeta och använda data i beslutsfattandet är de två främsta ingredienser för karriär och företagets framgång i dagens miljö. Men bara en av fem anställda kan betraktas som “effektiva nätverks artister,” och två av fem är skickliga på att sålla igenom och analysera data.

IT-chefer måste öka plattan att bättre utbilda slutanvändarna på de verktyg som finns tillgängliga för att förbättra deras förmåga att konkurrera, säger Horne och Foster. Som påpekas i en annan nyligen, post, på blogsite, måste den ge mer stöd och utbildning till front-end-verktyg och miljöer – slutanvändarnas kontaktpunkter.

Horne och Foster göra följande rekommendationer

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln

Ricoh ökar investeringarna i Brasilien

Microsoft fixar Power problem som orsakas av Windows 10 Anniversary uppdatering