Apples iPhone bonanza via China Mobile: Är en halv byggt LTE-nät ett drag?

Apples iPhone kommer att lansera på China Mobile på fredag ​​och vd Tim Cook kallar det en “vattendelare dag” som analytiker skärper enhets uppskattningar. Men Apples riktig välsignelse kommer när China Mobile har fått sitt 4G lagen tillsammans.

I själva verket har Cook, all rätt att vara optimistisk. Tillgång till China Mobiles 760 miljoner abonnenter är, en stor långsiktig verksamhet vinst för Apple. Apples 5S börjar på 5,288 yuan, eller ungefär $ 874 för 16GB versionen och 5C kommer att köra 4488 yuan för 16GB versionen.

CNBC hade video av Cook intervjun och de två företagen hade underblåst om iPhone lanseringen. China Mobile har omkring 1,2 miljoner förbeställningar för iPhone, enligt CNBC.

Klämmer här är att Cook tippad att China Mobile hade den snabbaste nätverk i Kina. Denna punkt är anmärkningsvärt eftersom Apple-enheter gör tugga upp nätverket lite, men China Mobiles version av 4G LTE är inte helt komplett.

Credit Suisse konstaterade i en forskningsrapport som China Mobiles 4G-nät är mycket ett pågående arbete. En dyr iPhone i Kina inte har stansen på en 3G eller 2G-nät. Analytikern team på Credit Suisse noterade

Medan effekterna av China Mobile är positiv på lång sikt, vi är något mer försiktiga om effekterna under de första sex månaderna i avtalet ges en TD-LTE-nät som är fortfarande en work-in-progress.

Till exempel, China Mobile hade 16 städer täckta med LTE i slutet av 2013. Det fotavtryck är ganska begränsat för en iPhone lansering. China Mobile räknar med att ha 340 städer som omfattas av 4G i slutet av 2014.

Apple väntas fartyget 55 miljoner iPhones för räkenskapsåret första kvartalet som avslutades 31 december, enligt Jefferies analytiker Peter Misek. Vad är oklart är hur Apples mars kvartal ser ut. Kan China Mobile kompensera en enhet dopp i utvecklade marknader där konsumenterna ser smartphone trötthet?

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Frågan kan till stor del bero på hur väl kinesiska konsumenterna tolerera Apples relativt höga priser och värde på ett China Mobile nätverk som behöver fler points of presence.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell