Apple UDID: er läckt av Anonym kom från Florida fast, inte FBI

En liten Florida-baserade förlag berättade NBC News i en exklusiv intervju att det i själva verket var källan till miljoner rekord databas av unika Apple-enhet identifikationsnummer som läckte ut av hackare i samband med Anonymous förra veckan.

Upptagande av förlagets vd, BlueToad Paul DeHart motsäger påståenden som gjorts av den hacktivist kollektiv som det stal koderna från amerikanska Federal Bureau of Investigation, och exonerating Apple från fordringar det gav enhetskoder till den federala brottsbekämpande enhet.

DeHart sade att det fanns en “98 procent korrelation” mellan sin egen databas av enhetskoder till de som läckt från hackare den 3 september.

“Det är hundra procent förtroende nivå, det är våra data,” DeHart berättade nyhetsbyrån.

För att sammanfatta

Antisec hackare, en löst sammansatt grupp i samband med den bredare avidentifierad hävdade förra veckan att det hade pilfered, mer än 12 miljoner Apple iPhone och iPad enhetsidentifierare, från en FBI laptop. Gruppen posted sedan 1 miljon och en enhetskoder till pastebin som ofta används av hackare för att dela exploits och utvecklare att dela kod lika.

iPhone och iPad unik enhet identifierare (UDID) används ofta av utvecklare för analys, men de kan också användas för att identifiera användare genom övervakning och otvivelaktigt risk användarnas integritet.

FBI snabbt sade att det, var “inga bevis” som tyder data hade stulits från en av presidiets datorer. Frågor förblev öppen huruvida FBI berättade hela historien, eller om Apple hade överlämnat uppgifter per begäran brottsbekämpning.

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters

Normalt hemlighetsfull Apple, ofta tyst i ansiktet av kontroverser, bröt sin vanliga tystnad och sade i ett uttalande till AllThingsD att: “. FBI inte har begärt denna information från Apple, och inte heller har vi förutsatt att det till FBI eller någon organisation”

Cupertino, Kalifornien-baserad teknik jätte också, sa att det skulle göra sig av med UDID: er, i nästa generations iPhone och iPad programvara och skulle “snart förbjuda användningen av UDID” av utvecklare.

Vid denna tidpunkt var det “, sade han, sade hon.” Ingen visste där uppgifterna hade kommit från. Tills nu.

DeHart sade en utanför forskare larmade förlag att uppgifterna kan ha kommit från BlueToad, en app skapande företag som erbjuder sina tjänster till 6000 förlag, som företaget larmade sedan polisen.

Han sade, “vi började vidta åtgärder för att komma framåt, rensa rekord och ta ansvar för detta”, och tillade att han var “ganska ursäktande” till de människor som förlitat sig på företaget att hålla data säkra.

En Apple talesman berättade NBC News att medan “d evelopers inte har tillgång till användarnas kontoinformation, lösenord eller kreditkortsinformation, såvida inte en användare specifikt väljer att lämna denna information till byggherren,” ett bolag som BlueToad, “skulle har tillgång till en användares enhet information såsom UDID, enhetsnamn och typ.

BlueToad sade i en offentlig förklaring om att det har “fasta sårbarheten” och arbetar för att säkerställa att en annan brott inte sker. Företaget arbetar med “en oberoende och nationellt erkända säkerhets försäkringsbolaget” att hjälpa sina ansträngningar.

Så det finns två saker som vi vet: Apple och FBI är tillbaka på julkort listor över allmänheten, och hackare tydligen ligga. Vem visste?

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters