Apple ett steg närmare att lansera iPhone 5 i Kina

Kinesiska statliga tillsynsmyndigheter har godkänt två modeller av iPhone 5 till salu i landet, vilket gör att tillverkare av glänsande rektanglar att verka för en lansering i regionen under de kommande veckorna.

Kinesiska nyhetssajten Sina Tech rapporterade först nyheten att tillsynsmyndigheterna hade godkänt iPhone 5 till salu i två Differnet versioner. Den A1429 modell kommer att vara kompatibel med China Unicom 3G / GSM-nät, medan A1442 modell kommer att fungera på China Telecom CDMA-nät.

För Apple att sälja den senaste smartphone i landet, måste företaget passera 3C (China Compulsory Certificate) certifiering. Men enligt syster plats, har Apple ännu inte förvärva en nätverksåtkomstlicens som skulle tillåta mobiltelefoner för att ansluta till landets mobilnät.

Landets, näst största nätverk, China Unicom, som är en del ägs av staten och 5 procent ägs av spanska mobiljätten Telefonica, har mer än 180 miljoner abonnenter. China Telecom, landets tredje största nätverk, har mer än 110 miljoner abonnenter.

Men den kinesiska statliga tillsynsmyndigheter har ännu inte, godkänna iPhone 5 för China Mobile, det statliga nätverk med mer än 600 miljoner abonnenter. Såvitt rapporter går, har Apple redan inked behandlar de två stora nätverk, men har ännu inte gjort någon formell överenskommelse med landets största mobilnätet.

iPhone är otroligt populär i Kina, med tiotals miljoner som säljs i de två senaste åren enbart.

Kina utgör idag cirka 15 procent av Apples globala intäkter, enligt Apple vd Tim Cook på, för det fjärde kvartalet ringa förra veckan. Han bekräftade också att Cupertino, Kalifornien-baserade företaget “projekt [s]” att iPhone 5 skulle anlända i Kina under december kvartalet.

En övergång till Kina kunde se ett kraftigt uppsving i Apples intäkter i regionen, kanske så mycket som en fördubbling försäljning.

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Canaccord Genuity analytikern Michael Walkley förutspår att, Apple kan nästan dubbelt så många iPhones företaget säljer, i slutet av 2013. Men det är klart att utan att göra vågor i Kina, kommer Apple inte att kunna träffa 194 miljoner smartphones “milstolpe “enligt prognosen.

En lanseringsdatum för iPhone 5 i Kina har ännu inte meddelats, men Apple väntas medföra den efterlängtade smartphone till fastlandet kinesiska marknaden i slutet av året.

Kina-ägda Hongkong började sälja smartphone på sin globala lanseringsdagen den 21 september.

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik