AOL övertar Microsofts visningsannons företag

Microsoft har lossats sin visningsannons verksamhet till AOL, som i sin tur kommer att använda Bing sökning startar 1 januari.

Den 10-års kontrakt, vilket kommer att förenkla och konsolidera spelarna för huvud marknadsförare, kommer som Microsoft honing sitt fokus och sälja annonser inte exakt passar. AOL Partnerskapet kommer som Microsoft var på väg att börja sälja sina egna Bing annonser under en reviderad Yahoo pakt.

För AOL, nu en del av Verizon, ger partnerskapet Microsoft mer inventering för att sälja. AOL kommer att förvalta och sälja Microsofts display, mobil- och videoannonser i nio stora globala marknader. De flesta av de marknader — USA, Storbritannien och Japan — är mogna, men AOL gör få fotfäste i Brasilien som en del av affären.

Se även: Läsa mellan raderna av Nadella s State of the Union missiv

AOL kommer även att sälja annonser på Microsofts olika varumärken såsom Outlook, Xbox och Skype. Innan försäljningen till Verizon hade AOL över till mer av ett annonsnätverk med fokus på program samt helt annonser high-end. AOL äger Huffington Post, Techcrunch och Engadget att nämna några egenskaper.

Villkoren för affären har inte offentliggjorts, men Microsoft får lägga ut sin annonsförsäljning, fokusera bättre och landa AOL som en sökpartner. Bloomberg rapporterade att omkring 1200 jobb på Microsoft kommer att minska. Det är oklart om den siffran är korrekt, eftersom de anställda kan överföras från Microsoft till AOL i en praxis som liknar en outsourcingaffär.

AOL kommer att börja använda Bing för sitt sökande över alla sina egenskaper.

Lägg upp och samarbetet ser ut som en win-win. Microsoft kommer att få ungefär en procent av sök aktie. AOL får en stor kund för sin digitala annonsplattform och mer inventering.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst