ANU forskare på väg att utforma energi skörd trådlösa sensorer

Australian National University (ANU) har tagit det första steget i att bestämma om det är möjligt att utveckla prototypen trådlösa sensorer som drivs av skörd förnybar energi från en omgivande miljö som ska användas i branscher som hälsovård och jordbruk.

Dr Salman Durrani, bly forskare från ANU Forskarskolan teknik, förklarade för den webbplats som den inledande forskningen identifierat det möjligt att ersätta batteridrivna sensorer med energi skördas från sol eller radiofrekvenskällor såsom kommunikation torn och andra telekommunikationsteknik.

Durrani sade att även trådlösa sensorer används alltmer, dessa sensorer är batteridrivna, vilket är ett växande problem, eftersom det kräver behovet av att bytas ut ofta.

“Om vi ​​kan utveckla batteri mindre sensorer och istället har sensorer som drivs av energi skörd från den omgivande miljön då vi kommer att lösa ett stort problem”, sade han.

Han noterade dock är ingen ny idé idén att skörda energi från radio, TV och andra telekommunikationer.

Enligt Durrani, den största utmaningen laget försökte lösa var den mängd energi som kan skördas. Han sade för närvarande, en typisk hög upplösning sensor kan skörda cirka 10 milliwatt, jämförande en typisk smartphone som kräver en watt ström, är mycket liten.

“Den största utmaningen blir hur kan man på ett tillförlitligt sätt driva en enhet som har inget batteri för om en enhet skörd energi, först måste det vänta innan den har skördats tillräcklig energi innan den kan kommunicera”, sade han.

Föreställ dig en sensor som är drivs av energi skörd, och det måste vänta några dagar innan det kan skörda tillräckligt med energi för att kommunicera, och om sensorn övervakar skogsbränder eller en kritisk händelse, då den informationen kommer aldrig att få transporteras på grund av förseningen i kommunikation är mycket stor.

Kvantberäkning kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Telstra lanserar Global Media Network för leverans av innehåll; Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning, Foxtel bekräftar NBN erbjuda nästa månad

Vad vi har tittat på i vår forskning – är det möjligt att ha realistiskt små förseningar och avgöra om det är möjligt att driva små strömsnål trådlösa sensorer som använder energi skörd.

Han sade att laget gick om att lösa problemet genom att modellera hur mycket energi det tog att känna av och överföra information från trådlösa sensorer.

Durrani sade forskningen behandlat en viktig praktiskt problem, med tanke på trådlösa sensorer används, till exempel, i vinodling för att mäta temperatur, vindhastighet, ljus, fuktighet och markfuktighet, liksom inom idrotten för att samla in uppgifter om prestanda.

“Om vi ​​kan använda energi skörd för att lösa batteribyte problem för trådlösa sensorer, kan vi genomföra långvariga övervakningsutrustning för hälsa, jordbruk, gruvdrift, vilda djur, och kritisk nationell infrastruktur, vilket kommer att förbättra livskvaliteten”, sade han .

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik, innovation, Apples misslyckades mode chansning, Innovation,? Koreas Minkonet sätter infödda objektannonser ovanpå dess VR streamingtjänst

Framöver Durrani sade att det finns planer på gång att utveckla prototypsensorer, som kan potentiellt användas på ett smarta hem för att övervaka temperatur, till exempel, men anser att åtminstone ytterligare två till fem år längs spåret.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Apples misslyckades mode chansning

? Koreas Minkonet sätter infödda objektannonser ovanpå sin VR streamingtjänst