Antivirus är död? Om du tror att det är nyheter, har du bott i en annan värld “

Symantec, skapade rubriker förra veckan, när en ledande ledn proklamerade antivirusprogram var “död”. Det kan tyckas djärvt uttalande, men enligt finsk säkerhetsföretaget F-Secure, det är bara ett konstaterande, vilket återspeglar utvecklingen i en bransch som är, som rör sig snabbt bort från datorer.

I åratal har signaturbaserad antivirus detektering varit endast en bråkdel av vad säkerhetsföretag har erbjudit “, säger Timo Laaksonen, VP av innehåll Cloud på F-Secure.” Vi har en enorm arsenal av andra verktyg. Om någon tycker det är nyheter antivirus vara död då vi inte vet i vilken värld de har levt i under de senaste fem till sex år.

Sjunkande PC-försäljningen, och ökningen av mobila enheter har lett till användare som vill komma åt sina filer på alla sina enheter vid alla tidpunkter. Det är en förändring som har gett upphov till molnet industrin, som F-Secure ser som ny slagfält för säkerhet. Det backas upp av analytiker Gartner som uppskattar att molnbaserad säkerhet tjänster marknaden kommer att vara värt $ 3,1 miljarder 2015.

För F-Secure har omforma sin strategi för att matcha dessa trender resulterat i ett antal nya produkter. Lanserades förra året, en konsument VPN produkt Freedome och en säker molnlagringstjänst Younited visade vägen, och den här veckan har företaget lagt Younited för företag, som syftar till att små och medelstora företag.

På ytan är det liknar många molntjänster. Du kan lagra och dela filer, använda realtidssamarbete, och välja mellan tre lagringsalternativ: 5GB, 100GB och 500GB, för vilka prissättning kommer att tillkännages senare i veckan. Priserna kommer att kunna konkurrera med konkurrenter som Dropbox for Business ($ 795 per år, fem användare minst) men F-Secure hoppas att differentiera sin tjänst baserad på graden av säkerhet det gäller.

Vi skannar alla data som skickas till Younited för skadlig kod och vi är det enda företaget att göra det “Laaksonen säger.” [Och] vi har inte byggt och kommer inte att bygga några bakdörrar till våra produkter.

En annan potentiell försäljningsargument för F-Secure är finska. Det är ett av de få europeiska företag som erbjuder denna typ av tjänst vid en tidpunkt då tvivel höjs om amerikanska företag i kölvattnet av Snowden skandalen. Det skadar inte att Finland har strikta lagar om personlig integritet, är alla Younited data som lagras i Finland och Microsofts senaste säkerhetsrapporten placerar Finland bland de länder med de lägsta malware möter priser.

Vilket leder oss tillbaka till Symantecs synes glib uttalande att antivirus är död. Säkert med allt fler attacker mot molnet, är motsatsen faktiskt sant? Inte så.

Vid ett ögonkast Guiden hjälper mål moln lagringslösning rätt, sex business-class service moln lagring: Vilket är rätt för dig, Microsoft Enterprise primer på Windows Azure nätverk, SaaS och molnet: En primer för IT-proffs

Vi har inte kämpat virus i evighet “, säger F-Secures säkerhetsrådgivare Sean Sullivan.” [Men] eftersom folk inte vet skillnaden mellan ett virus, en mask eller en trojan, allt anropas ett datorvirus . Huvuddelen av det är bedrifter som får hackare i dörren och trojaner där människor luras att installera.

Och detta är bara en aspekt av omskolning som Laaksonen tror konsumenter och företag måste genomgå när det gäller säkerhet. Den andra är hur deras förändrade behov har omvandlat sina säkerhetskrav och de företag som tillhandahåller dem.

“Vi är inte bara skyddar datorer dessa dagar, vi skydda människors identitet och deras integritet över varje enhet de använder” Laaksonen säger.

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Cloud säkerhetsutmaningar gå hela vägen till styrelsen, Priset på popularitet: Cloud säkerhetshot nära på premissen nivåer, Cloud säkerhet fortfarande den felande länken i M2M, Viktiga frågor när man väljer en molnbaserad leverantör

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

moln säkerhet