Anti-patent förkämpe hänger upp sina handskar

En av de ledande anti-patentaktivister i Europa har gett upp sin kamp, ​​för att återgå till sitt jobb som systemutvecklare.

Kampen mot patent är långt ifrån över, med direktivet på grund av att vidarebefordras till Europaparlamentet för en andra behandling nästa månad. Men Florian Mueller, grundaren av NoSoftwarePatents.com, sade på onsdagen att han har gjort ett personligt beslut att återvända till sitt ursprungliga arbete som systemutvecklare.

För nästan ett år, har jag tillbringat i stort sett all min arbetstid på den politiska kampen mot mjukvarupatent, “sade Mueller.” [Men] det är dags för mig att avgå från mitt ansvar som en heltidsanställd kampanjchef och att återuppta ett spel utvecklingsprojekt där jag tidigare hade investerat nästan två års arbete.

“Självklart, de flesta människor kommer i större tingens ordning anser programvarupatentfrågan viktigare än ett spel. Men det spelet är mitt projekt, så jag var tvungen att göra ett personligt val.”

Som en av de viktigaste siffrorna i anti-patent kampanj Mueller rådde politiker om direktivet och talade vid evenemang i hela Europa.

Han var ansvarig för en hög profil kampanj där Linux grundare Linus Torvalds, MySQL grundare Michael Widenius och PHP skapare Rasmus Lerdorf talade ut mot det europeiska direktivet. Han ledde också kampanjen kräver en omräkning av EU-rådets omröstning om direktivet efter en förändring i röstvikterna för EU-medlemmar innebar att de stöder direktivet inte längre hade en majoritet.

Mueller sade på onsdagen att han tror att kampen mot patent är fortfarande viktigt och hoppas att Europaparlamentets andra behandling kommer antingen avslå förslaget, eller ändra den så att den utesluter mjukvarupatent. Detta är en uppfattning som delas av FFII, som sade på onsdagen att den har skrivit till alla 732 ledamöter be dem att antingen ändra eller förkasta direktivet.

Mueller har överlämnat ansvaret för NoSoftwarePatents.com till FFII, som kommer att behålla webbplatsen.

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig