Anti-patent demo planeras i Bryssel

Den 17 februari anti-patentaktivister kommer att marschera förbi byggnader de viktigaste EU-organ som är inblandade i direktivet om mjukvarupatent – EU-rådet, Europeiska kommissionen (EG) och Europaparlamentet (EP). Protesten arrangeras av FFII, en pan-europeisk lobbygrupp som påstår sig ha mer än 75.000 supportrar.

Tidigare denna månad en kommitté av Europaparlamentet krävde att direktivet startas om från början. Men EU-rådet och EG verkar ovilliga att observera sin begäran med EG anger förra veckan att det var “mycket besviken” att EU-rådet har skjutit upp ratificeringen av direktivet.

Dieter Van Uytvanck, en talesman för FFII, sade att det hoppas demonstrationen visar rådet och kommissionen nivån på motståndet för direktivet.

Rådet och kommissionen har visat gång på gång att de inte visar den minsta respekt för de europeiska medborgarna “, säger Van Uytvanck i ett uttalande.” Om och om igen, fortsätter de att främja mjukvarupatent med en fullständig försummelse av motsatta röster från en stor majoritet i EU-parlamentet. Nog är nog, och den 17 februari, kommer de att veta det.

Demonstranter uppmuntras att ta banderoller med dem. FFII har gett olika förslag på vad som ska skrivas ut på banderoller inklusive “Detta är inte en bananrepublik – Inga mjukvarupatent” och “Software är som sex, det är bättre när det är gratis.

Vid skrivande stund, hade bara 49 personer registrerade deras närvaro på nätet, även om FFII sade den förväntar upp till 10 gånger mer än antalet som registrerar.

Mer information om demonstrationen kan hittas på FFII webbplats.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig