Anonym säger “Förvänta oss, Sverige” efter polisrazzia torrent värd PRQ

En koppling av torrentsajter gick offline måndag efter svensk polis stormade PRQ, fd webbhotell av The Pirate Bay – meddelar hot om repressalier från hacktivist gruppen Anonymous.

Webbhotell, känd för sina “inga frågor, ingen borttagning” politik och tidigare hem Wikileaks, plundrades sent igår som en del av en utredning upphovsrättsintrång. VD för Stockholmsbaserade PRQ, Mikael Nyborg, berättade svenska nyhetsbyrån TT att polisen ville undersöka fyra av sina servrar.

Dussintals torrent platser påverkades av beslag av PRQ: s servrar, inklusive Torrenthound.com, Linkomanija.net och flera sporter strömmande sajter, enligt Torrent Freak.

Den svenska fildelnings plats Tankafetast.se tros vara det primära målet för de PRQ räder, rapporterade TT. Webbplatsen verkar ha tagit sig offline, och its.com hemsida nu bara länkar vidare till Facebook-sida av Sveriges Piratpartiet.

“Vi är partioberoende, men på en grå dag som denna, det känns som Piratpartiet kan vara den enda frihetskämpe vi har kvar i Sverige,” TankaFetast.com sade på sin Facebook-sida.

PRQ, nu tillbaka på nätet efter razziorna, grundades av två grundarna av The Pirate Bay, Fredrik Neij och Gottfrid Svartholm. Svartholm hålls i förvar misstänkta för dataintrång svenska IT-tjänster Logica, efter att ha utlämnats från Kambodja förra månaden, och greps vid ankomsten till Sverige.

Liksom PRQ har The Pirate Bay varit nere sedan måndag. Men enligt ett inlägg på sin Facebook-sida, var avbrottet orsakats av “problem med strömförsörjningen”. “Vi har inte plundrade. Vi är inte stänga”, stod det.

Anonymous, som till en början trodde The Pirate Bay strömavbrott orsakades av PRQ räder, svarade genom att publicera ett meddelande på YouTube varna svenska regeringen att “förvänta oss”.

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters

I meddelandet publiceras på måndag, Anonymous tog kredit för ett antal distribuerade denial-of-service (DDoS) attacker på “svenska regeringen eller närstående webbplatser” som inträffade för en månad sedan, och gjorde hot att upprepa attacker som hämnd för PRQ räd.

På måndagen var flera uppmärksammade svenska sajter samtidigt drabbas av en DDoS, som polisen misstänker lanserades i vedergällning för, svenska åklagar ansträngningar att utlämna Wikileaks grundare Julian Assange. De webbplatser som berörs tillhörde tre stora banker i Sverige, Försvarsmakten, nyhetsbyrån TT och Sveriges skydd och beredskap byrå MSB. Det är inte känt om attackerna lanserades av Anonym.

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

anonym respons