Angies List kranar Best Buy detaljhandeln ledn för VD

Angie: s lista har utsett förre Best Buy verkställande Scott Durchslag som ny VD och koncernchef.

Durchslag ersätter Angie: s lista grundare och tidigare VD Bill Oesterle, som avgick i juli för att fokusera på lokal politik i företagets hemstad Indianapolis.

Under sin tid med Best Buy, Durchslag övervakade återförsäljares marknadsföring och global e-handel insatser, där han krediteras med Best Buy välbehövlig flerkanalig översyn och utveckling av My Best Buy kreditkort och kundkort program.

Ibland är det mest genomgripande lösning är att ändra hela problemet.

Durchslag kommer att få i uppdrag med en liknande vändning utmaning när han övergår till Angie: s lista. Den 20-åriga lokala tjänster marknaden har kämpat kvartalsförluster sedan gå allmänheten i 2011, och i dess senaste kvartalet såg tillväxt i betald medlemskap droppe med 27 procent.

Angie: s lista står också inför en störtflod av konkurrenter i lokala tjänster segmentet, som tar upp en annan anmärkningsvärd parallell med Durchslag erfarenhet på Best Buy.

Trots det nya jobbet och nya företag, kommer Durchslag möta en bekant fiende: Amazon.

Tidigare i år lanserade Amazon Hem, en hyper lokala marknaden utformad för att ansluta kunder med tjänsteleverantörer. Programmet har ännu att expandera över hela landet, men det har potential att bli ett betydande hot mot Angie: s lista och andra tjänsteleverantörer marknadsplatser som TaskRabbit och HomeAdvisor.

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela

Amazon har vadderade Home Services med de typiska Amazon förmåner, men det syftar också till att ta bort en stor del av minutiae som kommer med att anställa en skicklig arbetare, såsom prövning bakgrundskontroller och referenser, säkerställa upprätthållandet av lämpliga licenser och kontrollera servicekvalitet.

Angies lista, under tiden, har gått mot liknande tillägg tjänsten, men dess nygamla har varit märkbart långsam. Företaget har också en långvarig imageproblem. 2013 var Angie: s lista ropade för skumma och vilseledande affärsmetoder efter en NBC-sändning ansluter i Virginia satte bolagets grova pay-to-play metoder på blast. Angies List lyckats överleva kvasi-skandalen, men dess rykte som en pålitlig källa för recensioner var alltid fläckas.

Det ska bli intressant att se om Durchslag kan skriva samtalet på Angie: s lista, och kanske ännu viktigare, om han kan få tillbaka betalande abonnenter.

Företaget har satt ribban för att leverera en stor lokal service upplevelsen för konsumenter och tjänsteleverantörer både “Durchslag sade i ett uttalande.” Nu är det dags att höja den bar, och jag är övertygad om att vi kommer.

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela